Hovedside‎ > ‎Bygninger‎ > ‎Kirker 1‎ > ‎

Saint-Germain-des-Prés


 Få inspiration til Paris - Blev medlem af FB-gruppen Paris Venner


Saint-Germain-des-Prés - 3*

Allerede i 500-tallet blev en basilika og et kloster opført på dette område, hvor klostret senere blev til et magtfuld benediktiner-kloster. Benediktinerorden blev oprettet i 700-tallet og omfattede flere tusinde klostre rundt omkring i Europa. Selve kirken Saint-Germain-des-Prés blev opført i 1000-tallet i romansk stil ved siden af klosteret. Da kirken blev opført til klostret og ikke til byen Paris, er den ikke så stor som andre kirker i Paris.

Saint-Germain-des-Pres fra 1000-tallet er den ældste kirke i Paris

Flere gange er kirken og klosteret blevet plyndret, men genopbygget og udvidet hver gang. I 1300-tallet fik klosteret en mur og en voldgrav rundt om sig, så det kunne forsvare sig selv. I slutningen af 1600-tallet blev en del af klostret brugt til fængsel, og under Revolutionen i 1789 blev det konfiskeret, hvor nogle af bygningerne blev ødelagt. Klosterordenen blev opløst og flere munke myrdet. De kongelige grave forsvandt og kirken blev brugt til fremstilling af salpeter.


En del af kirken er fra 1000- og 1100-tallet, men den del som vender ud mod Boulevard Saint-Germain-des-Prés er fra 1600-tallet. Det oprindelige romanske våbenhus ligger bag en forhal også fra denne tid.


Der var oprindeligt tre klokketårne på kirken, hvor de to bagerste var tvillingetårne. De blev fjernet i starten af 1800-tallet, så der i dag kun er det nuværende tårn tilbage.

Saint-Germain-des-Prés er indvendigt domineret af blåt og forgyldninger.

Indvendigt ses flere forskellige stilarter, som f.eks. romanske buer, marmorsøjler og gotiske hvælvinger. Det meste af Koret er fra den oprindelige bygning.

I 1800-tallet gennemgik kirken et større restaurationsarbejde, hvor bl.a. fresker blev tilføjet. Indvendigt kom kirken til at blive domineret af blå og forgyldninger som farve.

Adresse: Place Saint-Germain-des-Pres 3 (Saint-Germain-des-Prés kvarteret)- Kort 4 (Punkt 64)