Hovedside‎ > ‎Bygninger‎ > ‎Moderne bygninger 2‎ > ‎

Flere moderne bygninger

Flere moderne bygninger

I og udenfor Paris er der mange moderne bygninger. Nogle står for sig selv, mens andre er del af en større modernisering af et kvarter, f.eks. Bercy-bydelen i den østlige del af midtbyen på den nordlige bred. Den strækker sig langs med Seinen fra Lyon banegården til Ringmotorvejen og er et område med moderne bygninger fra 1980'erne til beboelse, forretninger og kontorer samt en stor park.

Der har også været flere moderne tilbygninger til eksisterende ældre bygninger. Et af de bedste eksempler er museet Louvre, hvor man i 1989 åbnede det ombyggede Louvre med glaspyramiden i gården. Denne fungerer som hovedindgang. Selvom den er i moderne stil, passer den alligevel godt sammen med Louvre's gamle bygninger.

Gare Montparnasse i den sydlige bydel er den eneste større banegård i Paris i moderne stil.

Udenfor midtbyen ligger den moderne forstad La Défense. Her har man samlet en del højhuse til kontorer og beboelse opført i glas og stål. Faktisk kan bydelen godt virke lidt fremtidsagtigt. La Grande Arche (Den Store Triumfbue) er den mest markante bygning i området.

Udenfor midtbyen ligger der også mange beboelsesejendomme. Byggematerialet er som regel ikke glas og stål, men snarere beton og sten. Disse ejendomme er skudt op i stor stil gennem 1970'erne. Nogle af dem har et meget specielt design, da man ønskede at prøve noget anderledes.