Hovedside‎ > ‎Bygninger‎ > ‎Historiske bygninger 1‎ > ‎

Conciergerie - bygning


 Få inspiration til Paris - Blev medlem af FB-gruppen Paris Venner


Conciergerie


La Conciergerie ligger på Île de la Cité på den nordvestlige side. Det har været brugt som fængsel fra 1300-tallet frem til 1914. Denne iøjnefaldende bygning ud mod Seinen udgør en del af det store Palais de Justices (Justitskomplekset), hvor der oprindeligt lå et gammelt kongeslot. Noget af La Conciergerie er i dag lavet om til et museum.

La Conciergerie var oprindelig et fængsel, men noget af det er i dag et museum.

La Conciergerie blev opført i slutningen af 1200-tallet og nogle år frem. Meget af den oprindelige bygning eksisterer ikke mere, og en stor del af den er opført i 1800-tallet. Navnet kommer af det franske ord "concierge", som var den kongelige guvernør, der boede her og havde opsyn med bygningen.

Under Revolutionen i 1789 blev mange fængslet her. Næsten 2600 fanger blev dødsdømt og herfra kørt til guillotinen, som stod forskellige steder i byen.

La Conciergerie med de 4 karakteristiske tårne ses bedst fra nord. Det vestligste tårn, Tour Bonbec, er det ældste. De to tvillingetårne i midten hedder Tour de César og Tour d'Argent. Til venstre herfor ligger indgangen. I den østligste del af bygningen ses Tour de l'Horloge, som er et firkantet tårn. Her blev der i slutningen af 1300-tallet hængt det første offentlige ur op i Paris.

Adresse:
Quai de l'Horloge 1 (île de la Cité & île St-Louis) - Kort 4 (Punkt 40)