Hovedside‎ > ‎Portrætter‎ > ‎

Portræt - Alain "Spiderman" Robert

ParisGuiden på Facebook  https://www.facebook.com/parisguiden

Portræt af: Klatren Alain "Spiderman" Robert (f. 1962)


Alain Robert (født 1962) har gjort noget, som de færreste har gjort, nemlig at have klatret op ad små hundrede højhuse og andre bygningsværker i hele verdenen. De fleste af dem blev klaret uden nogen former for sikkerhedsudstyr, og hjælpemidler har højst været et par handsker.

Som ung klatrede han i bjerge i Sydfrankrig. Senere gik han over til højhuse. I Paris har han klatret op ad 21 bygninger m.m. som f.eks. Eiffeltårnet (300 m.), den Store Triumfbue (105 m.), Montparnasse højhuset (210 m.) og Frankrigs højeste højhus Tour First (231 m.).

Alain Robert har klatret og brugt sine fingre så meget, at han ikke kan strække dem ud.

Franskmanden klatrer mest for sjov, nogle gange for velgørenhed og andre gange for at få opmærksomhed omkring emnet global opvarmning. Nogle gange har han måtte opgive undervejs, andre gange er han blevet anholdt, før han nåede toppen.

Han har som regel ikke haft tilladelse til at klatre i højhusene. F.eks. forsøgte han at klatre op på toppen af Petronas Towers i Malaysia (tvillingetårne, 452 m. med antenne) i 1997 og 2007, begge gange blev han anholdt, før han nåede toppen. I 2009 lykkedes det at nå toppen. Det tog 1 time og 40 minutter. Her fik han dog en bøde.

Alain Robert er gift og har 3 børn.