Hovedside‎ > ‎Portrætter‎ > ‎

Portræt - Brigitte Bardot

ParisGuiden på Facebook  https://www.facebook.com/parisguiden

Portræt af: Skuespilleren Brigitte Bardot (f. 1934)


Brigitte Bardot blev født i Paris i 1934. Hun var både skuespiller, sanger og model, men det var mest indenfor filmen, at danskerne stiftede bekendtskab med hende. Hendes aktive filmkarriere startede i begyndelsen af 1950'erne, og som en af de få franskmænd blev hun kendt langt udenfor landets grænser, specielt i USA. Hun har spillet sammen med kendte skuespillere som Kirk Douglas og Sean Connery.

Billedet tv. er fra 1962, mens det th. er fra Saint-Tropez i 1963.

Brigitte Bardot spillede med i en del romantiske komedier, men hun spillede også med i flere seriøse film, som f.eks. "Jeg elskede dig i går" fra 1963 instrueret af den berømte franske instruktør Jean-Luc Godard. Hun stoppede ved filmen i 1973 og genoptog ikke siden karrieren. I stedet brugte hun sin tid på at fremme dyrs rettigheder, hvilket hun stadigvæk gør i dag.

Hendes karriere som sanger var i 1960'erne og 1970'erne, og hun opnåede en vis popularitet indenfor musikken i Frankrig.

I de senere år har hun offentligt udtrykt skarpe meninger, ikke kun om dyrevelfærd, men også om flere andre ting. Det har bl.a. resulteret i, at hun en del gange har fået bøder ved de franske domstole for racistiske udtalelser.

Brigitte Bardot har boet flere steder i Paris, og hun er også uddannet i byen. Bl.a. gik hun på balletskole som ung. I 1958 ville hun leve et mere ensomt liv og flyttede derfor til en lille by ved den franske middelhavskyst, som hed Saint-Tropez.

Brigitte Bardot er gift for fjerde gang og har en søn (født 1960) fra andet ægteskab.