Cité internationale universitaire de Paris (Universitetsbyen) - 2*

Cité internationale universitaire de Paris er en international universitetsby beliggende i den sydlige del af Paris ved siden af ringmotorvejen og Parc Montsouris. Der bor mere end 5500 studerende fra 120 forskellige lande. Flere lande har hver deres egen bygning (lejlighedskompleks) til deres studerende. Hver bygning har primært beboere fra deres eget land, men op imod halvdelen af beboerne kan komme fra andre lande. Der er 37 bygninger i alt fordelt på det ca. 40 ha. store område. Denne "by" i byen blev grundlagt i 1925 af flere velgørere fra hele verdenen.

Universitetsbyen og dens indgang set indefra. Til venstre ligger det internationale hus.

I midten af området ved hovedindgangen ligger Maison International (det internationale hus). Det blev opført i 1936 finansieret af den amerikanske forretningsmand og millionær Rockefeller Jr. Denne bygning har svømmepøl, restaurant, bibliotek, fællesrum, biograf og et teater.

Mange af bygningerne er rent arkitektonisk inspireret af det pågældende land, som har bygget det. Danmark har også en bygning her, som hedder det danske studenterhus. Der gælder visse regler for at blive optaget (få lov at bo her), som er forskellige fra land til land. Men fælles for de fleste er, at de ofte studerer i Paris.

Noget af universitetsbyen set fra pladsen foran den danske hus.

Hver bygning udgør hvert sit uafhængige fællesskab, men udover fællesbygningen er der også fælles sportsanlæg. Den franske og brasilianske bygning er lavet af den kendte arkitekt Corbusier.

Adresse: Boulevard Jourdan 19 (sydlige del af Paris) - Kort Stor Paris (Kort 28)