1: Romertiden (52 f.Kr. - 508)
Det er meget få bygninger, som er tilbage fra dengang. Man kan se de romerske bade i Musée Cluny, Arenaen ved Rue de Monge og nogle udgravninger på pladsen under Notre Dame (Crypte Archéologique).
2: Middelalderen (500-1500):
De fleste bygninger i Paris fra Middelalderen er kirker. Nogle få huse fra den sene Middelalder kan også ses i midtbyen foruden det borg-lignende slot Chateau de Vincennes udenfor Paris. Middelalderen kom til at blive præget af to arkitektoniske stilretninger, nemlig den romanske og gotiske.
2.1: Romansk byggestil (ca. 950 til slutningen af 1100-tallet)
Byggestilen kaldes også for rundbuestilen, da rundbuen var dominerende over bl.a. døre og vinduer. Der blev bygget enkle og solide former. Skibe og fag var adskilt af en halvåben passage, hvor der sås parallelle runde buer. I dag kan den romanske byggestil ses i nogle få kirker i Paris, f.eks. i St-Germain-des-Prés, St-Julian-le-Pauvre og St-Martin, som ikke er kirke mere, men hører til Musée National des Techniques.
2.2: Gotik (Midten af 1100-tallet til begyndelsen af 1500-tallet):
Gotikken opstod i Midtfrankrig og afløste den romanske byggestil. Den er delt ind i forskellige tidsperioder, som hedder tidlig gotik (sidste halvdel af 1100-tallet), højgotik (1200-tallet) og flammegotik (1300-tallet, 1400-tallet og begyndelsen af 1500-tallet).
Spidsbuen blev kendetegnet for den gotiske byggestil, som også blev kaldt spidsbuestilen. Spidsbuen var dominerende, hvor bl.a. de krydsede spidse buer bar hvælvingen (loftet). Krydshvælvinger sås ofte. Her dannede de spidse buer et stjerneformet mønster. Der sås også høje slanke spidse vinduer foruden store runde glasvinduer, kaldet rosevinduer. Et andet kendetegn er glasset i vinduerne, som ofte var lavet som glasmalerier med religiøse motiver.