Jardin du Carrousel - 2*

Jardins du Carrousel er en mindre have, som ligger mellem Louvre og Tuilerie-haven. Faktisk ligger den et stykke inde på Louvre's område, da Louvre har form som et U. Tidligere lå her et slot ved navn Tuilerie-slottet, hvilket dannede en 4. fløj på Louvre, som dermed var et lukket kompleks.

Tuilerie-slottet brændte under oprøret i Paris (kommune-opstanden) i 1871, mens Louvre komplekset forblev intakt. Man rev senere førstnævnte helt ned, hvilket åbnede Louvre mod vest. Og det var på dette tidspunkt i slutningen af 1800-tallet, at man anlagde Jardin du Carrousel.

Jardin du Carrousel er en lille have, som ligger mellem Louvre's to fløje.

Jardin du Carrousel kom dermed til at ligge mellem Louvre og selve den store Tuilerie-park. Når man går fra Louvre's gård (den store glaspyramide), krydser man først Place du Carrousel, som er en rundkørsel til biler. Der ses en mindre glaspyramide i midten.

Man går videre gennem Jardin du Carrousel og kommer hen til en slags udsigtsterrasse af grus. Her lå terrassen til det tidligere Tuilerie-slot, og herfra er der en flot udsigt til Tuilerie-haven, Concorde-pladsen med obelisken, Champs-Élysées, Triumfbuen og Den store Triumfbue i La Defense kvarteret bagerst. Derefter går man ned af en bred trappe og fortsætter ind i Tuilerie-haven.

I Jardin du Carrousel ses kunstnerisk klippede hække i lige rækker foruden plæner, træer og skulpturer. Der ses også den Lille Triumfbue, som er bygget i begyndelsen af 1800-tallet efter ønske fra Kejser Napoleon d. 1.

Beliggenhed: Tuilerie kvarteret - Kort 3 (Punkt 63)