Forord og kontakt

ParisGuiden er en hjemmeside om "byernes by" Paris i Frankrig. Byen har i nyere tid været et af de mest populære rejsemål både for danskere og folk i andre lande. Der er skrevet mange bøger om Paris, men det har været lidt begrænset, hvad man kan finde af større danske hjemmesider om byen.

Denne hjemmeside om Paris går i dybden med en gennemgang og billeder af mere end 400 seværdig-heder mest i Paris, men også til dels udenfor midtbyen. Derudover er der også medtaget andre emner, som en grundig gennemgang af Paris' historie og Seinen. Der ses også en del gamle fotografier, som typisk er 100 år gamle. En miniparlør med franske gloser med op mod 400 almindelige ord og vendinger på dansk og fransk ses også. Desuden er der lavet detaljerede kort over byen og omegn med angivelser af seværdighederne.

I ParisGuiden er der ikke nævnt noget om åbningstider, priser, hoteller og andre praktiske oplysninger. Disse oplysninger kan bl.a. findes på hjem-mesiden http://en.parisinfo.com/, som er Paris' officielle hjemmeside for turister. På denne hjemmeside kan man vælge bl.a. engelsk.

Ved hver seværdighed er der givet stjerner, som viser hvor vigtig seværdigheden er. Dette vil selvfølgelig altid være subjektivt, men der er forsøgt at udtrykke, hvad den almindelige opfattelse er. Antallet af stjerner vises som: 1*, 2*, 3*, 4* og 5*.

5* er en seværdighed i verdensklasse, mens 1* er det mindste. Nogle få steder er der dog ingen stjerner.

Jeg ønsker god fornøjelse med brugen af ParisGuiden.

Kontakt

Hvis du har kommentarer, rettelser, ris eller ros til ParisGuiden, er du meget velkommen til at maile til følgende adresse:

info@parisguiden.dk

Mange Paris-hilsner
Erik

Østjylland d. 7. januar 2009