Place Charles de Gaulle - 3*

Den store plads, som Triumfbuen ligger på, hedder Place Charles de Gaulle efter den tidligere franske præsident. Fra pladsen udgår ikke mindre end 12 avenuer (ingen boulevarder), som tilsammen danner en stjerneformet rundkørsel. Pladsen har da også tidligere heddet Place de l'Étoile (Étoile betyder stjerne). I dag bruges begge navne.

Place Charles de Gaulle, hvor Triumfbuen ligger, kaldes også for Place de l'Étoile.

Da triumfbuen var færdigbygget i 1836, udgik der kun 5 avenuer fra pladsen. I midten af 1800-tallet under Paris' store ombygning, tilføjede Baron Haussman 7 ekstra avenuer. Dermed fik pladsen de 12 avenuer, som vi kender i dag. Den mest kendte af dem er selvfølgelig Avenue des Champs-Élysées, som går til Concorde-pladsen i øst.

Fra La Defense og den Store Triumfbue i vest går der en akse til Place de Charles de Gaulle, videre ad Champs-Élysées til Concorde-pladsen, videre gennem Tulerie-haven, gennem den lille Triumfbue, og som ender i Louvre's gård. Denne akse kaldes for Triumfvejen.

Place Charles de Gaulle - fotografi fra 1921.

Selve pladsen er meget trafikeret. Man skal ikke forsøge sig at gå over den til Triumfbuen, men i stedet benytte fodgængertunellerne under pladsen, hvis man vil besøge Triumfbuen. Oppe i Triumfbuen er der en fremragende udsigt over pladsen og de udgående avenuer. Under Triumfbuen ses Den Ukendte Soldats Grav, hvor der brænder en evig flamme.

Beliggenhed: Champs-Élysées kvarteret - Kort 1 (Punkt 9)