Parker og skove - 2-3*

Bois de Boulogne (Boulogne-skoven) - 3*

Skoven Boulogne ligger i den vestlige del af Paris og er en stor og delvist vildt skovområde på små 1000 ha. med flere parker, søer, sportsanlæg m.m. Der er mange gang-, ride- og cykelstier, hvor folk bl.a. jogger. Cykler kan lejes ligesom både, da skoven har to store søer. De ligger i den østlige ende og hedder Lac Inférieur og Lac Supérieur. I skoven ses mange egetræer, men der ses også fyrreskov.

I Middelalderen var Boulogne-skoven en mindre del af en stor skov, som i 1200-tallet blev kongelig ejendom. Den blev siden brugt til kongelig jagt, men Ludvig d. 14. åbende den for offentligheden.

Boulogne-skoven er et flot sted at færdes, men er samtidig også berygtet.

I krigen i 1815 ødelagde englænderne og russerne en stor del af skoven, da de slog lejr her. Den fik en tiltrængt restaurering i midten af 1800-tallet, hvor adskillige tusinde træer blev plantet og kunstige søer blev anlagt. Dengang blev det et meget mondænt sted at færdes, hvilket det bestemt ikke altid havde været.

I 1900-tallet blev fodboldstadionet Parc des Princes bygget i den sydlige del af skoven foruden ringmotorvejen Le Périférique, hvoraf en del går under skoven i tunneller. Under den store storm d. 26 december 1999 blev skoven hårdt medtaget, da mange træer blev revet op. I dag er skoven et yndet udflugtsmål for pariserne, men det er samtidig et berygtet sted. Når det er mørkt, skal man helst undgå at færdes i skoven. Kriminelle bander holder til her ligesom prostitution trives.

I skoven ligger der flere parker. Pré Catelan er en flot park og er berømt for sin næsten 200 år gamle kobberbøg. Her ligger en dyr cafe-restaurant. Jardin Shakespeare er en have med et friluftsteater. Der ses desuden planter og blomster, som alle er med i Shakespeares værker.

Jardin d'Acclimation er en park for børn, som koster penge at besøge. Der er flere legepladser, en lille zoologisk have, minitog, go-kart, dukketeater m.m. Desuden kan man besøge et museum for børn, som hedder Musée en Herbe.

Af andre ting, som kan ses i skoven, kan nævnes Serres d'Auteuil, hvor man kan se over 100 år gamle drivhuse. Skoven har også to galopbaner ved navn Hippodrome de Longchamp og Hippodrome d'Auteuil.

Drivhus i Serres d'Auteuil

Og de berømte tennisbaner Roland Garros ligger i den sydlige del af skoven, hvor der afholdes French Open i starten af sommeren. Lige udenfor skovens østlige ende ligger flere museer, som bl.a. det store Musée Marmottan. Skoven har desuden en campingplads.

Parc de Bagatelle (2*)

Parc Bagatelle ligger lidt afsides i den vestlige del af Bois de Boulogne. Det er en flot park med et mindre slot, som blev opført på kun tre måneder i 1775 af den senere kong Charles d. 10. En senere ejer af slottet havde en større kunstsamling her, som blev flyttet til London. Nogle år senere i 1905 solgte han slottet til byen Paris. I dag udgør det sammen med haven en af Paris' mange parker, som gratis kan besøges.

I Parc Bagatelle ses forskellige former for havekunst, hvor bl.a. den strenge franske havestil ses foruden en lille slotslignende bygning (se billede). Her er buske, træer og planter placeret i geometriske mønstre og buske er kunstnerisk klippet.

Parc Bagatelle er en flot have i fransk stil beliggende i Boulogne-skoven.

Parken er delt op i mindre haver, hvor der bl.a. ses en flot irishave og rosenhave med mange hundrede forskellige slags roser. Der er også et orangeri, hvor der om sommeren afholdes kunstudstillinger. Og i dele af parken kan der ses påfugle.

Bois de Vincennes (3*)

Skoven Bois de Vincennes ligger i den sydøstlige del af Paris. Den er populær p.g.a. dens mange tilbud, som udover natur tæller forskellige parker, sportsfaciliteter og en zoologisk have. Der ses temahaver som de fire årstiders have, en vandhave med åkander og en have med bambus. Pavilloner ligger desuden spredt rundt omkring i haven, som bl.a. bruges til udstillinger. Der er også legepladser til børnene samt blomsterudstillinger hele året rundt.

Skoven var oprindeligt et kongeligt jagtområde, hvor slottet Chateau de Vincennes blev opført i 1300-tallet. Byen Paris fik i midten af 1800-tallet en stor del af skoven, som blev lavet om til en park. Der blev anlagt vandfald, grotter, veje, plæner og træer blev plantet. Der kom også tre kunstige søer, nemlig Lac Daumesnil i vest, Lac des Minimes i øst og den mindre Lac de Gravelle i syd. Lac Daumesnil er en ret stor sø med to øer, hvor der er en bro mellem dem.

Bois de Vincennes set om efteråret.

Syd for Lac Daumesnil ses et buddhist-tempel, som ligger i en bygning fra 1931. Indvendigt er der en 9 meter høj forgyldt statue af Buddha. École de Breuil ligger i skovens østlige del, og er en skole specialiseret i havekunst og landskabsdesign. I forbindelse hermed ses mange flotte haver. Skoven huser også et hestesportsstadion. Og i den vestlige udkant af skoven ligger Musée des Arts d'Afrique et d'Océanie, som viser kunst fra Afrika og Stillehavsområdet.

Parc floral de Vincennes er en 30 ha stor blomsterpark, som åbnede i 1969. Her ses mange forskellige træarter, som er plantet i afgrænsede områder. Dale, kunstige søer og bække kan også ses, hvor der f.eks. i dalen Vallée des Fleurs (blomsterdalen) ses solsikker. Rundt omkring i haven er der desuden mange moderne skulpturer.

Le Parc Zoologique de Vincennes ligger i den vestlige del af skoven. Den zoologiske have har mere end 1000 pattedyr og fugle. I haven ses mange mindre søer og i den nordlige del en 72 meter høj kunstig klippe. Den beboes af en vild bjergged.