Flere gader - 1*

Rue Jean-de-la-Fontaine

Rue Jean-de-la-Fontaine ligger i Auteuil kvarteret ved den store bygning Radio-France. Denne gade er sammen med sidegaden Rue Agar kendt for de mange bygninger i Art Nouveau stil. De er primært opført af arkitekten Hector Guimard, som blev kendt indenfor denne byggestil. En af hans mest kendte bygninger er et lejlighedskompleks Castel Béranger, som ligger i nr. 14. Nr. 60 fra 1911 er også af Guimard.

I nr. 60 ligger Hôtel Mezzara, som er lavet af arkitekten Guimard.

Beliggenhed: Auteuil kvarteret - Kort Stor Paris (Punkt 35)

Rue du Dragon (kort 4 / punkt 111) ligger i Saint-Germain-des-Prés kvarteret tæt ved kirken af samme navn. Gaden går helt tilbage til Middelalderen, og her ses huse fra 1600- og 1700-tallet. Husene har høje vinduer og store døre, og desuden ses de karakteristiske smedejernsbalkoner. I nr. 30 har forfatteren Victor Hugo boet.

Rue du Temple

I Marais ligger gaden Rue du Temple, som går fra Rådhuset i syd og snor sig op til Republik-pladsen i nord. Det er en ret lang gade, som også er ret smal.

I den sydlige del af gaden ligger stormagasinet Bazar de l'Hotel de Ville (BHZ), og længere mod nord ligger det store Hôtel de Saint-Aignan i nr. 71. Dette gamle palæ huser et moderne museum om den jødiske kultur. Gaden går videre nordpå forbi parken Square du Temple, hvor Tempelridderne havde hovedkvarter i 1200-tallet.

I Rue de Temple ligger der flere gamle palæer, som f.eks. Hôtel de Montmor i nr. 79.

Beliggenhed: Marais kvarteret - Kort 3 (Punkt 36) - Kort 4 (Punkt 10)

En anden charmerende gade i Marais er Rue Vieille du Temple (kort 3 /punkt 62, kort 4 / punkt 12), som ikke skal forveksles med Rue du Temple. Denne gade er også ret smal ligesom Rue du Temple. I gaden ligger de fornemme palæer Hôtel Amelot de Bisseuil og Hôtel de Rohan.

I Montmartre området ligger Boulevard Clichy (Kort Stor Paris / punkt 5), som går fra Place de Clichy i vest og lidt videre forbi Place Pigalle i øst. På Boulevard Clichy ligger der mange teatre, restauranter, biografer og natklubber. Det er måske den mest livlige gade i Paris om natten, men den er også meget berygtet. Man skal helst undgå at komme her, når det er mørkt.