Grand Palais - 2*

Grand Palais ligger ud til Seinen ved Champs-Élysées. Det blev opført til verdensudstillingen i 1900 sammen med Petit Palais, som ligger lige overfor. Bagsiden af Grand Palais huser Musée de la Découcerte, som er et videnskabsmuseum. Egentlig tror man, at der er tale om to separate bygninger med hver sit navn, men det er nu en stor bygning.

Grand Palais her set fra broen Pont Alexandre III.

Grand Palais er bygget med et stort jernskelet, hvor de udvendige facader er beklædt med sten, så de dækker jernkonstruktionen. Facaden er derudover opført med ioniske søjler og i det hele taget ses der skulpturer som pynt. Indenfor ses jernkonstruktionen bedre, hvor der til gengæld ikke ses megen udsmykning med undtagelse af jernets til tider kunstneriske former. Der er én stor udstillingshal med en ret flad glaskuppel over.

Grand Palais er 240 m. lang og 45 m. højt. Udstillingsarealet udgør 5000 m2. Den arkitektoniske stil er klassisk udvendigt, mens jernkonstruktionen er i Art Nouveau stil, som kom til i slutningen af 1800-tallet i Belle Epoque tiden. Alexandre III broen ved siden af Grand Palais er også bygget i denne nye stil. Jernkonstruktioner startede med at dukke op i midten af 1800-tallet.

Grand Palais bruges bl.a. til biludstillinger.

Grand Palais blev brugt til verdensudstillingen i år 1900, hvor man kunne se udviklingen indenfor teknik og industri. Siden har det også været brugt til internationale kunstudstillinger, biludstillinger m.m. Det bruges ofte af det kendte modehus Chanel, som laver dyre kulisser og lader deres modeller optræde med den sidste nye mode.

Adresse: Avenue Winston-Churchill (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 36)