Palais des Chaillot - 3*

Palais de Chaillot ligger overfor Eiffeltårnet på den anden side af Seinen. Som flere andre bygninger i Paris er Palais de Chaillot bygget til en verdensudstilling, hvor det denne gang var udstillingen i 1937. Det erstattede Palais du Trocadéro opført i 1878, som delvist blev genbrugt, da man ville spare på byggeomkostningerne. De to nuværende bueformet fløje blev bibeholdt, mens hovedbygningen og de to tårne mellem de to fløje blev revet ned. Palæet blev dermed delt i to med en central terrasse i midten.

Palais de Chaillot's to hovedbygninger set fra øst mod vest.

Byggestilen i Palais de Chaillot kan virke lidt bombastisk. På hver hver fløj ses store søjlegange, og den centrale terrasse er pyntet med forgyldte statuer. Udsigten mod Eiffeltårnet og Paris er flot herfra, og det har gjort modefotograferinger populære her. Foran terrassen ses en have, som skråner ned mod Seinen. Haven hedder Jardins du Trocadéro, og der ses bl.a. Paris' største fontæne med nogle flotte springvandseffekter. I haven (under jorden) er der mulighed for at se et akvarium med tusindvis af fisk og flere hajer.

Palais de Chaillot huser flere museer. Der er arkitektur-museet Cité de l'Architecture et du Patrimoine, som viser kopier af fransk arkitektur fra middelalderen til i dag. Et imponerende marinemuseum (Musée de la Marine) fortæller om fransk maritim historie og et antropologisk museum (Musée de l'Homme) fortæller om mennesket. Der ligger også et teater i bygningen, som hedder Théâtre national de Chaillot.

Det store Palais de Chaillot set fra broen Pont d'Lena.

Palæets nordlige fløj brændte i sommeren 1997, men det var det indvendige, som tog mest skade af branden og vandet fra det efterfølgende slukningsarbejde. Det antropologiske museum og Marina-museet i den sydlige fløj blev ikke berørt, mens museet med fransk arkitektur og teatret holdt lukket i flere år.

Adresse: Place du Trocadéro (Chaillot kvarteret) - Kort 1 (Punkt 58)