Champ de Mars - 2*

Champ de Mars ligger ved foden af Eiffeltårnet og strækker sig knap en kilometer østpå til militærakademiet. Parken er aflang og firkantet og er en af Paris' største. En del af parken er græsplæner, som er adskilt af brede trækranset grusstier. Der ses desuden spredte blomsterbede og planter samt en del træer.

Der er en god udsigt til Champ de Mars fra Eiffeltårnet.

Militærakademiet blev opført i sidste halvdel af 1700-tallet og området, hvor parken i dag ligger, skulle bruges til militært øvelsesområde. Det fik navnet Champ de Mars, Marsmarken. Dette område har gennem tiderne været brugt til mange ting. En af verdens første balloner (med personer i) steg op herfra i 1783. Under den store Revolution i perioden 1789-1795 blev der afholdt mange forsamlinger og folkefester, og man har hvert år siden fejret den franske nationaldag (Bastille dagen) her.

Paris har afholdt Verdensudstillinger i årerne 1855, 1867, 1878, 1889, 1900 og 1937. Området Champ de Mars har i den forbindelse været flittig brugt til disse udstillinger, hvor mange kæmpestore udstillingsbygninger m.m. blev rejst. De er siden blevet revet ned. Kun Eiffeltårnet i den vestlige ende, som stod færdig til Verdensudstillingen i 1889, har fået lov til at blive stående, selvom det var meningen at rive det ned 20 år senere.

I slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet blev parken omlagt. Den blev næsten halveret til den nuværende størrelse, og der blev bygget luksus boligblokke langs med siden.

Beliggenhed: Les Invalides & Eiffeltårns kvarteret - Kort 2 (Punkt 3)