Flere museer - 1*

1. Museer beskrevet sammen med andre seværdigheder

Paris har mange museer. Flere af dem er beskrevet længere nede på denne side, mens andre er nævnt i kortere træk sammen med andre seværdigheder. F.eks. er der et lille museum i den gamle Opera, som fortæller om operaens historie. Det kan du læse mere om på siden om selve Operaen, hvor der primært fortælles om operaen, men også lidt om museet.

I Notre Dame er der et lille museum, som fortæller om katedralens historie. Og i Eiffeltårnet findes et lille museum om tårnets historie. I Maison de Radio-France findes et museum om radio og TV's historie.

På det gamle Nationalbibliotek kan der ses en samling af bl.a. mønter og medaljer. I Campus Jussieu ligger et museum i kælderen, som viser ædelstene. Og der er også andre museer beskrevet sammen med forskellige seværdigheder.

2. Museer beskrevet her på denne side - 1*.

Musée de Montmartre - 1*

I et tidligere landpalæ ligger Musée Montmartre, som fortæller om områdets historie med de mange kunstnere og boheme-livet, som eksisterede før 1. verdenskrig. Her ses malerier, fotografier, dokumenter, tegninger m.m. Der er også en rekonstruktion af Cafe de l'Abreuvoir, hvor kunstnere holdt til.

Musée de Montmartre og bydelen har et lidt landlig præg over sig.

Adresse: Rue Cortot 12 (Montmartre kvarteret) - Kort Stor Paris (Punkt 7)

Musée des Plans-Reliefs - 1*

Dette museum ligger i Les Invalides komplekset på 4. sal. Her udstilles detaljeret modeller af militære fæstningsanlæg og lignende i Frankrig tilbage fra slutningen af 1600-tallet. Indtil 1950'erne var disse modeller tophemmelige, da det var planer for Frankrigs forsvar i tilfælde af krig.

Adresse: Hôtel des Invalides (Les Invalides & Eiffeltårns-kvarteret) - Kort 2 (Punkt 11)

Musée national Gustave-Moreau - 1*

var en maler indenfor retningen symbolisme. Han indrettede selv sin lejlighed til museum, som ligger lidt nord for Operaen. Gustave Moreau (1826-98) efterlod efter sin død omkring 6000 oliemalerier, akvareller og tegninger. Motiverne var allegoriske og mytologiske. Museet er bevaret, som det så ud dengang og har en flot dobbelt spiraltrappe.

Musée national Gustave-Moreau blev oprettet i 1903.

Adresse: Rue de la Rochefoucauld 14 (nordlige del af Paris) - Kort 3 (Punkt 2)

Musée de la Poste - 1*

ligger i Montparnasse kvarteret. Her fortælles om postvæsenets historie, hvor der bl.a. udstilles frimærker, forskellige postuniformer og postkasser. En komplet samling af franske frimærker fra starten i 1849 er udstillet. Maskiner, der lavede frimærker, ses også sammen med frankeringsmaskiner.

Adresse: Boulevard de Vaugirard 34 (Montparnasse kvarteret) - Kort 2 (Punkt 27)

Musée du Luxembourg - 1*

Museet ligger i Luxembourg-haven ved siden af (vest for) Luxembourg-slottet. Tidligere havde det en permanent udstilling af kunst fra 1800-tallet, hvor der f.eks. kunne ses skulpturer og malerier. Bygningen bliver nu brugt til midlertidige udstillinger.

Musée du Luxembourg ligger i den nordvestlige del af Luxembourg-haven.

Adresse: Rue de Vaugirard 19 (Saint-Germain-des-Prés kvarteret) - Kort 4 (Punkt 102)

Musée Adam Mickiewicz - 1*

er et lille museum på Îlé Saint-Louis. Adam Mickiewiz (1798-1855) var en betydningsfuld polsk romantisk digter, der boede og underviste i Paris. På museet ses manuskripter, portrætter, bøger, kort og en buste af forfatteren. Han forsøgte at hjælpe sine undertrykte landsmænd, bl.a. gennem forfatterskabet.

Adresse: Quai d'Orléans 6 (Île de la Cité & Île Saint-Louis) - Kort 4 (Punkt 56)

Musée de la Mode et du Textile - 1*

Dette museum ligger i Louvre's nordvestlige ende i Pavillon Marsan. Samlingen består af mere end 20.000 dragter og endnu flere stykker tilbehør, som har noget med mode at gøre. Samlingen strækker sig fra 1700-tallet til i dag, og der er mange berømte modemærker repræsenteret som f.eks. Dior, Lanvin osv.

Adresse:

Rue de Rivoli 107 (Tuilerie kvarteret) - Kort 3 (Punkt 65)

Katakomberne - 1*

I Romertiden var det et stenbrud, men i 1785 blev det besluttet at flytte flere millioner skeletter fra nogle af byens kirkegårde hertil p.g.a. hygiejniske forhold. I dag er det et museum, hvor man under jorden kan se rum efter rum med opstablede skeletter, kranier og knogler, der er lagt i mønstre.

Adresse: Place Denfert-Rochereau 1 (Montparnasse kvarteret) - Kort Stor Paris (Punkt 24)