Plateau Beaubourg - 1*

Plateau Beauborg er den store plads foran Pompidou-centret, som skråner ned mod hovedindgangen til centret. Navnet Beauborg kommer oprindeligt fra en gammel landsby i Middelalderen. I mange år op til 2. verdenskrig havde kvarteret været meget forfaldent og ikke særlig attraktivt at bo i. Lige før 2. verdenskrig begyndte man at rive noget af det ned. Men det var først i 1960'erne og 1970'erne at området fik en totalrenovering.

Plateau Beauborg er en stor plads, hvor der ofte ses gadeunderholdning.

Oprindeligt var det meningen, at pladsen skulle huse et bibliotek. Den franske præsident Pompidou bestemte dog i 1969, at der skulle placeres et kulturcenter i stedet for. Og i 1977 åbnede Pompidou-centret så. Denne meget moderne bygning dominerer pladsen, og den står temmelig meget i kontrast til de gamle bygninger, som omkranser pladsen.

På Plateau Beaubourg er der ofte livlig aktivitet med optrædende folk, som f.eks. gøglere. De samler som regel penge ind efter endt nummer. På pladsen ses også nogle store rør stikke op fra jorden. De hører sammen med Pompidou-centret, hvor der på facaden ses adskillige rør i forskellige farver.

Beliggenhed: Beaubourg & Les Halles kvarteret - Kort 4 (Punkt 7)