Saint-Roch - 2*

Saint-Roch ligger tæt ved Louvre's vestlige ende og blev opført i perioden 1653-1754. Det er arkitekten Lemercier, som tegnede kirken, men der har siden været tilføjelser. F.eks. er facaden fra 1730'erne og er tegnet af en anden arkitekt.

Kirken er 125 meter lang, hvilket er ret meget. Det er faktisk kun 5 meter mindre end Notre Dame. I skibets kapeller ses flere gravmæler, skulpturer og buster. Den kendte kongelige gartner André Le Nôtre's gravmæle kan ses her. Et af kapellerne, som hedder Vor frue kapel, er temmelig stort. Det er fra 1705 og opført af arkitekten Jules Hardouin-Mansart.

Under Paris' store byfornyelse i midten af 1800-tallet blev temmelig meget jord fjernet fra gaden ved kirken. Før dette skete, skulle man gå flere trin ned for at komme ind i Saint Roch. Efter fjernelsen af jorden skulle man gå 13 trin op.

Saint-Roch er en stor kirke, der næsten er lige så lang som Notre Dame.

I kirken er der meget religiøs kunst, hvoraf meget stammer fra forsvundne klostre, som lå tæt ved kirken.

Den 5. oktober 1795 kom det til kampe ved kirken mellem tilhængere af kongen og Direktoriets (regeringen) soldater, som blev ledet af den senere Kejser Napoleon d. 1. Der kan stadigvæk ses skudhuller i kirken.

Adresse: Rue Saint-Honoré 296 (Tuilerie kvarteret) - Kort 3 (Punkt 40) -