Forum des Halles (Hallerne) - 1*

Forum des Halles eller Les Halles eller bare Hallerne ligger i Beaubourg-kvarteret og er en af de to store seværdigheder her. Den anden er det store kulturelle Pompidou-center. Dog er det så som så med seværdigheden Les Halles, da det faktisk bare er et kæmpestort indkøbscenter, hvor millioner af mennesker kommer for at handle hvert år. Men det er alligevel et af de mest kendte steder i Paris.

Størstedelen af indkøbscentret Hallerne ligger under jorden.

Allerede i 1100-tallet blev der solgt fødevarer på dette sted. Denne handel voksede gennem årerne og bygninger blev opført til dette formål. I midten af 1800-tallet blev de erstattet med mere moderne bygninger. Der blev opført 10 pavilloner med et jernskelet beklædt med glas. Denne byggestil, som dengang var ny i Frankrig, kom til at danne forbillede for andre lignende byggerier.

I 1960'erne var hallerne overfyldte og forældet. Samtidig skabte de trafikkaos i området. Man flyttede derfor i 1969 markedet sydpå til forstaden Rungis. I de efterfølgende par år blev de gamle haller revet ned under en del protester, men man beholdte dog en enkelt for at genopføre den et andet sted.

Det blev siden besluttet, at et stort butikscenter skulle opføres her. Det fik navnet Les Halles efter de gamle haller og åbnede i 1979. Størrelsen af Hallerne er imponerende. Dette kæmpestore kompleks har adskillige butiksarkader i flere etager. Nogle af butikkerne er simpelthen enorme, f.eks. en af boghandlerne.

Det meste af komplekset ligger under jorden og kun et par etager ligger over. Derfor ser det umiddelbart ikke så stort ud, men man kan nemt fare vild. Udover et hav af butikker ses der også flere store supermarkeder, restauranter, biografer, banker, et svømmebassin og en metro.

Byggearbejdet i marts 2014, hvor det store tag er ved at blive opført.

I 2013 og 2014 har Hallerne fået en større ombygning, som bedst kan ses over jorden. Her er der kommet et stort tag til, således at området fortrinsvis ligger indendørs. Les Halles havde tidligere en stor tilhørende have, som nu er lavet helt om.

Tidligere lå her flere museer i komplekset, bl.a. en afdeling af vokskabinettet Musée Grevin, men de er nu lukket. Metroen, som er utrolig trafikerede, ligger under centret. Man skal passe godt på sin taske Hallerne.

Adresse: Les Halles (Beaubourg & Les Halles kvarteret) - Kort 3 (Punkt Hallerne)