Hoteller - 1*

I Paris findes de dyreste og mest berømte hoteller koncentreret i nogle få områder på den nordlige bred. Der er primært tale om området omkring Tuilerie-haven, Opera kvarteret og Champs-Élysées kvarteret og lidt vest for Triumfbuen. Her ligger mere end 20 af slagsen (5 stjernet), mens der på den sydlige bred ses nogle enkelte. Det eneste større luksushotel her er Lutétia. Nedenfor gennemgås de mest berømte 5-stjernet hoteller.

Hotel Ritz Paris

er ikke kun et berømt hotel i Paris, men i hele verdenen. Mange hoteller i forskellige lande hedder Ritz, men det mest kendte er det i Paris. Det ligger på den fornemme Place Vendôme, som også huser mange dyre guldsmede og juvelerer.

Hotel Ritz er nok det mest berømte hotel i Paris og et af de mest kendte i verdenen.

Ritz er opkaldt efter grundlæggeren César Ritz, som åbnede hotellet på denne plads i 1898. Der var ikke sparet på noget, og sjældent før havde man set et så luksuøst hotel. På værelserne sås elektrisk lys, telefon og eget badeværelse, hvilket bestemt ikke var noget, som var normalt dengang.

Der har boet mange kendte personer på Ritz. Grundlæggeren af modehuset Chanel (Coco Chanel), flyttede ind her før 2. verdenskrigs start og boede her sammenlagt i mere end 30 år. Under krigen var Ritz i øvrigt besat, så topnazister kunne bo her.

I 1979 solgte Ritz familien hotellet til Mohammed al Fayed, som gennemførte en omfattende restaurering, der varede indtil 1988. Hotel Ritz er for tiden (2013) ved at blive renoveret igen, og det arbejde er nok færdigt i 2015.

Adresse: Place Vendôme 15 (Tuilerie kvarteret) - Kort 1 (Punkt 49)

Le Bristol Paris

er et de mest luksuøse hoteller i Paris. Det er placeret i Rue du Faubourg Saint-Honoré, som er en parallel gade til Champs-Élysées og er en af de mest elegante indkøbsgader i Paris.

Hotel Bristol ligger i en mondæn gade ved navn Rue du Faubourg Saint-Honoré.

I 1925 åbnede hotellet og navnet Bristol kommer efter en af de største rejsende i 1700-tallet. Han hed Frederik Augustus Hervey, var Greve af Bristol og havde smag for luksus. I 1979 blev hotellet overtaget af familien Oetker, hvorefter det gennemgik flere ombygninger og restaurationer. I dag fremstår hotellet flot med dets 173 værelser og 48 suites. Det billigste værelse kan fås for omkring 5000 kr. pr. nat.

Værelserne er overdådigt udsmykket i gammel stil med badeværelser af marmor. Desuden findes der al mulig moderne komfort på værelserne, som aircondition, PC og Internet. Der findes en sommer- og en vinterrestaurant, som har en vinbeholdning på adskillige tusinder flasker vin. På taget er der en glasoverdækket svømmepøl, som har et meget maritimt præg. Til hotellet hører også en relativ stor have i fransk stil med bl.a. søjler og en fontæne. Der er også flere mødelokaler.

Adresse: Rue du Faubourg Saint-Honoré 112 (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 20).


Hôtel de Crillon

Crillon ligger på den nordlige side af Concorde pladsen. Det er i øvrigt den eneste side af pladsen, hvor der er bebyggelse. Selve bygningen stammer fra midten af 1700-tallet. I 1788 overtog greven af Crillon den, og indtil 1907 var den ejet af Crillon-familien (dog blev familien frataget den under Revolutionen i 1789). Gruppen, som siden købte bygningen, omdannede den til et luksushotel, som åbnede i marts 1909.

Hotel Crillon ligger ud til Paris' største plads, Concorde pladsen.

Hotel Crillon er ligesom Hotel Ritz ved at blive renoveret. Dette arbejde forventes færdigt i 2015.

Adresse: Place de la Concorde 10, (Tuilerie kvarteret) - Kort 1 (Punkt 43)

Hôtel Royal Monceau

ligger mellem Triumfbuen og parken Monceau i den nordlige del af midtbyen. Hotellet har 203 værelser og 45 suiter, som for ikke så lang tid siden er blevet renoveret. Hotellet åbnede i 1928. Det har en flot restaurant i haven, som er overdækket af en glaskuppel (le Jardin). En anden restaurant er Le Carpaccio, som hører til toppen af italienske restauranter i Paris. Der er også fitnesscenter og svømmepøl. Hotellet er med i en lille kæde af hoteller under navnet Royal Monceau Group.

Adresse: Avenue Hoche 37 (nordvestlige del af Paris) - Kort 1 (Punkt 14)


The Westin Paris

ligger mellem Place Vendôme og Tuilerie-haven. Det hed tidligere InterContinental Paris og åbnede tilbage i 1878. Luksushotellet er stort og har 440 værelser og 79 suiter. Det har en restaurant ved navn 'Le First, restaurant boudoir paris' og en tilhørende terrasse. Der er en bar (Tuileries Bar), et kommende spabad og fitnesscenter

Adresse: Rue de Castiglione 3 (Tuilerie kvarteret) - Kort 1 (Punkt 47)


Four Seasons Hotel George V Paris

ligger i en ret stor sidegade til Champs-elysees. Det er et internationalt luksushotel med 245 værelser, 61 suiter hvoraf 30 af dem har en balkon. Hotellet åbnede i 1928 og genåbnede i december 1999 efter en omfattende renovering. Foyen er kæmpestor, hvilket oprindeligt skyldes de mange passagerer fra de store atlanterhavsdampere i 1920'erne. Dengang kom passagererne med meget rejsegods, som altid fyldte en del i foyen.

Hotel George V ligger i en gade af samme navn.

Hotellet har en god restaurant ved navn Le Cinq, en bar (Le Bar) og La Galerie, som bl.a. bruges til at drikke te. Der er også et stor fitnesscenter, mødelokaler foruden en svømmepøl. Four seasons er en hotelkæde, som administrerer luksushoteller og feriesteder i mange lande.

Adresse: Avenue George V 31, (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 31)


InterContinental Le Grand Hotel Paris

Dette hotel ligger ved siden af den gamle opera. Dette hotel er også stort med 477 værelser, 107 klubværelser og 24 suiter. Blandt de 477 værelser kan man vælge mellem 5 forskellige værelsestyper.

Hotellet åbnede i 1862 og var et af den tids mest fornemme og komfortable hoteller i verdenen. En af arkitekterne var Charles Garnier, som også opførte den gamle Opera. Som så mange andre luksushoteller er det også blevet totalrenoveret i nyere tid. Det blev færdig i 2003. Ved hotellet ligger den berømte Café de la Paix, som i dag er en fornem resraurant. Der er også en bar på hotellet foruden konference-faciliteter, som kan rumme op til 1600 gæster. Salon Opera en meget imponerende sal til konferencer bygget i Belle Epoque stil.

Adresse: Rue Scribe 2 (Opera kvarteret) - Kort 3 (Punkt 6)


Hôtel Plaza Athénée

ligger i Avenue Montaigne, som er en sidegade til Champs-Élysées. Det er en af de mest kendte gader i verdenen hvad mode angår. Her ses mange kendte modenavne.

Hotel Plaza Athénée ligger i centrum for Paris' modeverden.

Hotellet åbnede i 1911 under navnet Plaza Athénée, men havde tidligere heddet Hotel Athénée. Dette første hotel åbnede i 1867. I 1999 blev det totalrenoveret og har nu 106 værelser og 81 suiter. Rummene er udsmykket i Kong Ludvig d. 16. stil (fransk 1700-tals stil), mens Art Deco stilen fra begyndelsen af 1900-tallet er brugt som udsmykning på de to øverste etager. Facaden er flot med smedejernsbalkoner og stenbalustra-der.

I gården er hotellets fire mure for det meste dækket af slyngplanter. Der ses også to mindre fontæner, og folk sidder her i sommerhalvåret og spiser.

Hotellet har en 3-stjernet (Michelin) restaurant drevet af mesterkokken Alain Ducasse. Man kan vælge at spise morgenmad eller drikke te i det flotte Galerie des Gobelins eller tage i en drink i hotellets bar. Der er foruden dette også fitnesscenter og mødelokaler.

Adresse: Avenue Montaigne 25 (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 34)

Hôtel Lutétia Paris ligger på den sydlige bred i Saint-Germain-des-Prés kvarteret. Det åbnede i 1910 og er bygget Art Nouveau stilen. Interiøret er i dag holdt i Art Deco stilen, som var populær mellem 1. og 2. verdenskrig. Selvom det er et luksushotel, er det ikke helt i samme klasse, som de hoteller, der er beskrevet ovenover. Det er som nævnt det eneste større luksushotel på den sydlige bred i Paris.

Hôtel Lutétia Paris ligger i en imponerende bygning.

Adresse: Boulevard Raspail 45 (Saint-Germain-des-Prés kvarteret) - Kort 2 (Punkt 25)

I den vestlige del af midtbyen ligger Hotel Concorde La Fayette. Det er et meget moderne hotel (high-tech) med 1000 værelser, mange restauranter og et butiksområde. Le Meridien Etoile ligger næsten samme sted og har ligeså mange værelser.

Udover de beskrevne hoteller, ligger der flere 5-stjernet hoteller primært på den nordlige bred. Det er for det meste mindre hoteller med under 100 værelser. Nogle er dog lidt større. Der kan nævnes hoteller som Hôtel Lotti og Hôtel du Louvre i Tuilerie-området, Balzac, Sheraton, Hotel de la Trémoille i Champs-Élysées-området og Westminister i Opera-området. Den kendte hotel kæde Hilton har ikke et hotel i midtbyen i Paris, men derimod 4 hoteller lidt uden for Paris.