Boulevard Haussmann - 1*

Boulevard Haussmann er opkaldt efter den kendte baron og arkitekt, som i midten af 1800-tallet anlagde mange gader i Paris. Han byggede også tusindvis af huse og andre bygninger foruden anlæggelsen af pladser, parker, vandledninger, kloaker, skove og meget mere.

Boulevard Haussmann huser to kendte stormagasiner. Her er det Au Printemps.

Boulevarden er temmelig lang, nemlig 2,5 km. Den ligger i Opera kvarteret og støder sammen med Boulevard Italiens og Boulevard Montmartre i et kryds i øst, mens den strækker sig til Avenue de Friedland i vest. Dette er 1 km. fra Triumfbuen.

På Boulevard Haussmann ligger der to kendte stormagasiner. Det er Galaries la Fayette og Au Printemps, som begge er gamle fornemme stormagasiner. De består begge af 3 store bygninger og har begge en meget stor og flot glaskuppel i deres hovedbygning.

En af de mest kendte franske forfattere boede i nummer 102. Det var Marcel Proust, som boede her fra 1907 til 1919. Han havde et soveværelse, som var isoleret med kork.

Georges-Eugène Haussmann eller bare Baron Haussmann - billede fra ca. 1860.

Fra Boulevard Haussmann har man også en god udsigt til bagsiden af Paris' gamle opera. I den vestlige del af gaden ligger Musée Jacquemart Andre, som viser fransk og europæisk kunst fra 1600- og 1700-tallet.

Beliggenhed: Opera kvarteret - Kort 1 (Punkt 14) - Kort 3 (Punkt 11)