Indledning

Paris har mange kvarterer, hvor de mest kendte er dem, som ligger tættest på Seinen. Officielt opdeler man midtbyen i 20 arrondissementer, hvor man helt præcist ved, hvilke gader, boliger, seværdigheder osv. der ligger hvor. Men når man taler om Paris i daglig tale, bruger man normalt ikke disse betegnelser for Paris' kvarterer. Derimod bruger man navne om kvartererne som Latiner, Marais, Jardins des Plantes osv. som dækker områder, der ikke nødvendigvis følger de 20 arrondisementer definition af områdegrænserne.

Montmartre ligger på en bakke i den nordlige del af byen. På toppen ses Sacré Coeur.

Med denne lidt løsere måde at definere kvartererne kan der været lidt uenighed om områdegrænserne, og endda også navnene på nogle af kvartererne. F.eks. deler nogle kvarteret St-Germain-des-Prés op i to dele, nemlig i St-Germain-des-Prés og Fauborg St-Germain. Dog er der i det store hele nogenlunde enighed hvad de enkelte kvaterer dækker og hvad de hedder. De kvarterer, som er beskrevet i ParisGuiden, hedder følgende:


På den nordlige bred:

Bastille, Belleville, Marais, Beauborg & Les Halles, Tuilerierne, Opera, Montmartre, Champs-Elysees, Chaillot, Auteuil og La Defense.


På den sydlige bred:

Jardins des Plantes, Latiner, St-Germain-des-Prés, Montparnasse og Les Invalides & Eiffeltårnet.

Derudover beskrives øerne Ile de la Cité og Ile St-Louis selvfølgelig også.

For en detaljeret gennemgang af de enkelte seværdigheder i de fleste af ovennævnte kvarterer henvises til gennemgangen af de virtuelle ture under hovedpunktet "Turist i Paris". Dette afsnit dækker kvartererne: