Boulevard Saint-Michel - 2*

Boulevard Saint-Michel kan siges at være "hovedgaden" i Latiner kvarteret. Det er en temmelig lang gade på 1,5 km. Fra syd udgår den fra Place C. Jullian til Place Saint-Michel i nord, som ligger ud til Seinen. Gaden kaldes også for Boul' Mich. Et stort kryds ses der, hvor Boulevard Saint-Michel skærer en anden stor boulevard, nemlig Saint-Germain-des-Prés.

Boulevard Saint-Michel er en af de mest kendte gader på den sydlige bred.

Latiner kvarteret er kendt for sine mange uddannelsesinstitutioner, og Boulevard Saint-Michel er da også præget af dette. Ud til gaden ligger den yndige Place de la Sorbonne, som ligger foran hovedindgangen til den gamle Sorbonne-bygning. Denne bygning huser 4 af Paris' 13 universiteter. Ellers ligger der talrige skoler ud til gaden.

Gaden har tidligere været berømt for de litterære cafeer, der har ligget her. I dag præges den af de mange studerende samt turister. Der ses desuden mange cafeer, spisesteder og boghandlere af enhver slags. Under studenteroprøret i 1968 kom det til sammenstød mellem de studerende og ordensmagten, hvor der sås barrikader i gaden.

Lidt af den store park Jardin de Luxembourg's østlige del støder op til Boulevard Saint-Michel, hvor der er en plads med et springvand. Det gamle Hôtel Cluny, som huser et museum over Middelalderen, ligger også ud til den befærdet boulevard. Selve palæet ses ikke, men de til museet hørende romerske ruiner af bade kan ses gennem et gitter.

Beliggenhed: Latiner kvarteret - Kort 4 (Punkt 72)