Chaillot-Passy-Auteuil

Chaillot-Passy-Auteuil er navnet på et kvarter, som består af tre områder. Kvarteret ligger overfor Eiffeltårnet på den nordlige bred og er mest kendt for at være et rigt beboelseskvarter. Der er bl.a. flere huse med haver af en vis størrelse. Private haver til huse er ellers noget af en sjældenhed i Paris. Samtidig er kvarteret også kendt for at have en høj koncentration af museer, f.eks. Musée Marmottan Monet, som har verdens største samling fra den kendte maler Claude Monet.

Chaillot-Passy-Auteuil kvarteret er meget rigt med dyre boligblokke.

Centrum for Chaillot området er Chaillot-palæet og den bagvedliggende Place Trocadéro. Man bruger også navnet Trocadéro om området. Oprindelig lå her en landsby ved navn Chaillot på en høj, men under Paris store ombygning i midten af 1800-tallet voksede midtbyen ud til denne forstad. Herefter blev Chaillot sammen med nogle andre forstæder lagt sammen med Paris.

I slutningen af 1800-tallet blev det et mondænt område, bl.a. lagde det grund til flere verdensudstillinger afholdt i Paris. Palais des Trocadéro blev opført til verdensudstillingen i 1878, men delvist lavet om verdensudstillingen i 1937. Samtidig skiftede det navn Palais des Chaillot.

Området byder også på mange museer, hvor bl.a. Chaillot-palæet huser en del. Dog brændte den ene fløj af palæet i 1997, hvilket lukkede to museer midlertidigt. Udover museerne og de flotte byhuse, byder kvarteret ikke på så meget andet. Det er et rigt boligkvarter, så kan man ikke opleve det typiske parisiske folkeliv her.

Passy ligger mellem Chaillot i nord og Auteuil i syd. Det er måske det mest eksklusive boligkvarter i Paris og muligvis i hele Frankrig. Det er et relativ stille kvarter, og området har ingen store seværdigheder, men til gengæld ligger der flere muséer, bl.a. Paris vinmuseum. Der er mange dyre butikker og caféer. Desuden ses en del dyre biler. Til grænsen til Auteuil mod syd ligger Radio France's meget store karakteristiske runde bygning.

Hôtel Mezzara er en af de mange Art Nouveau bygninger i Auteuil.

Auteuil var oprindeligt en landsby, som ligesom flere andre landsbyer blev indlemmet i Paris under byens ekspansion i midten af 1800-tallet. Det blev et populært tilholdssted for rige personer, som kunne komme væk fra storbyens larm og travlhed. Senere kom mange forfattere og andre kunstnere til. De var bl.a. tiltrukket af de varme kilder i området. Der har tidligere også ligget mange vinmarker her.

Auteuil har også ret mange bygninger, som er opført i den arkitektoniske stil Art Nouveau. Den stil var moderne fra ca. 1885 til ca. 1920. Hvis man skal beskrive den med et enkelt ord, kan man sige, at der noget eventyr over det. De mest kendte eksempler på Art Nouveau i Paris er dog nedgangene til mange af Paris’ metroer. Man kan se over 100 af slagsen fra begyndelsen af 1900-tallet. -