Rue des Francs-Bourgeois - 2*

Rue des Francs-Bourgeois ligger i Marais kvarteret og er en af de gamle gader i området. I den tidligere Middelalder hed gaden Rue des Poulies, men i 1300-tallet fik den sit nuværende navn, da der blev opført fattighuse i gaden. Beboerne i disse huse slap for at betale skat (francs bourgeois), og gaden blev opkaldt efter dem.

Rue des Francs-Bourgeois kan kaldes for "hovedgaden" i Marais kvarteret.

Man kan sige, at Rue des Francs-Bourgeois er hovedgaden i Marais. Det er en meget lang gade, som samtidig er en ret smal gade. Den går fra Place des Vosges i øst og ender ved tværgaden Rue des Archives i vest.

Marais er kendt for dets mange gamle flotte palæer, og i Rue des Francs-Bourgeois ses en del af dem. Et af dem er det meget store og flotte Hôtel Soubise, som huser et museum og dele af det franske nationalarkiv.

I nr. 26 ligger Hôtel de Sandreville fra slutningen af 1500-tallet. I nr. 29-31 ligger Hôtel d'Albret også fra 1500-tallet, som i dag huser et offentlig kontor for kulturadministration.

I gaden i nr. 30 ligger palæet Hôtel d'Alméras.

Af andre palæer kan nævnes nr. 33, Hôtel Barbes og Hôtel d'Alméras i nr. 30.

I den østlige del af gaden vender den ene side af både Hôtel Carnavalet og Hôtel Lamoignon ud mod Rue des Francs-Bourgeois, men de har hovedindgang ud mod en anden gade. Hôtel Herouet ligger på hjørnet af Rue des Francs-Bourgeois og Rue Vieille-du-Temple og er fra omkring 1510 bygget i højgotisk stil.

Der ligger stadigvæk en del gamle fine butikker i gaden, men mere moderne butikker som modebutikker erstatter dem mere og mere. Det er en tendens, som går igen i hele Marais kvarteret.

Beliggenhed: Marais kvarteret - Kort 3 (Punkt 60) - Kort 4 (Punkt 24)