Parc Monceau - 2*

Parc Monceau ligger i den nordvestlige del af Paris ikke langt fra Triumfbuen. Dens historie begynder i slutningen af 1700-tallet, hvor en hertug ønskede en park anlagt på dette sted. Indtil midten af 1800-tallet var det en privat park, som havde flere forskellige ejere, men den blev da købt af staten. Noget af parken blev solgt som byggegrunde, mens resten blev til en offentlig park.

I Parc Monceau ses en kolonnade ved et vandbassin.

Parc Monceau er lavet i engelsk stil og udgør et areal på 9 ha. Engelsk stil betyder varieret beplantning, mens den franske stil var meget streng og symmetrisk. Der ses da også meget forskellig beplantning med gamle træer og flere sjældne planter. I den nordlige del ses en cirkulær bygning med 16 søjler (rotunde), som har været brugt som toldbygning.

I den nordøstlige del ligger et ovalt vandbassin, som hedder Naumachie. På den ene side ses en søjlerække (en kolonnade), som er en flot baggrund til bassinet. Det stammer fra et mausoleum til Kong Henrik d. 2., som aldrig blev færdigbygget. Der ses også en ægyptisk pyramide i parken.

Beliggenhed: Nordvestlige del af midtbyen - Kort 1 (Punkt 2)