Flere parker - 1*

Jardin Atlantique

Denne park ligger i Montparnasse kvarteret ved Montparnasse-banegården. Faktisk ligger den på selve banegårdens tag. Under taget holder togene. Siden mange af togene fra denne banegård kører til byerne ved Atlanterhavet, så er der blevet valgt et maritimt tema til haven. Navnet på parken kommer også derfra.

Jardin Atlantique ligger på taget af en banegård. Bemærk højhuset Tour Montparnasse.

Parken har et meget asymmetrisk udseende. Græsplæner, gangstier, træer og gangbroer er spredt rundt i parken. Træerne gav nogle udfordringer for folkene bag haven, da haven kun består af 1 meter jord oven på taget. Dermed kunne rødderne ikke rage ret langt ned.

Denne moderne park har et areal på 3,5 ha. Arbejdet med anlæggelsen startede i begyndelsen af 1990'erne, og den blev indviet i 1994. Man kan vist godt sige, at parken må være et af de flotteste venteværelser for passagerer, som skal med toget.

Beliggenhed: Montparnasse kvarteret - Kort 2 (Punkt 31)

Parc de Belleville

Parken blev anlagt i 1988 og har et areal på 4,5 ha. Selve Belleville kvarteret ligger på en bakke lidt i stil med Montmartre. Denne skråning, hvor parken ligger, har man brugt til at lave kunstige vandfald. Fra parkens udsigtsterrasse er der en meget flot udsigt ind over Paris. Beplantningen er både traditionel og moderne. Der er flere legepladser for børn.

Beliggenhed: Nordøstlige del af Paris - Kort Stor Paris (Punkt 17)

Square René-Viviani

Square René-Viviani er et lille parkanlæg på den sydlige bred lige ud til Seinen i Latiner kvarteret. Notre Dame ligger overfor, og der er en meget flot udsigt til katedralen herfra. Ved anlægget ses også kirken Saint-Julien-le-Pauvre, som ligger lige ved siden af mod syd. Det er en af Paris' ældste kirker.

Square René-Viviani set fra Notre Dame.

På Square René-Viviani kan der også ses et af Paris' ældste træer, som skulle være helt tilbage fra 1680. Træet er et akacie og hedder Robiniatræet opkaldt efter botanikeren Robin. Det bliver holdt oppe af støtter.

Beliggenhed: Latiner kvarteret - Kort 4 (Punkt 79)

Square Barye

På øen Île Saint-Louis' østlige spids ligger et lille parkanlæg ved navn Square Barye. Det ligger lige overfor det flotte Hôtel Lambert. Parken består dels af planter og træer, og i midten ses et lille monument. Denne skyggefulde park er fra 1800-tallet.

Beliggenhed: Île de la Cité & Île Saint-Louis - Kort 4 (grøn plet ved siden af punkt 59)

Square du Temple

Denne park ligger i den nordlige del af Marais kvarteret, som i dag er en offentlig park i engelsk stil. I Middelalderen var det centrum for en orden, som hed Tempelridderne. Hovedkvarteret, et befæstet palads til Stormesteren, lå her. Det blev revet ned i 1853. Tempelridderne var nærmest en stat i staten, som var mere eller mindre uafhængige af de franske love.

Square du Temple har en lille sø i parken.

Beliggenhed: Marais kvarteret - Kort 3 (Punkt 28)

Parc de Bercy

ligger i den østlige del af Paris ved Seinen. Hele Bercy-området er i nyere tid nærmest blevet genopbygget, så det fremstår som en moderne bydel med flere markante bygninger som Finansministeriet. Parken er også ret ny og er en del af udviklingen af kvarteret.

Før i tiden lå her mange lagerbygninger til opbevaring af vin, og der kan i dag stadig ses nogle enkelte af dem i parken. Der ses også 8 forskellige mindre haver, som f.eks. en rosenhave, en frugthave og en have inspireret for hver af de fire årstider. Parken består i høj grad af græsplæner, hvor der bl.a. trænes fodbold. Der ses vand, som bugter sig gennem haverne og små huler.

Promenade Plantée

Mellem Bastille-pladsen og Vincennes-skoven i den østlige del af Paris ligger en park anlagt i 1988. Parken følger den gamle jernbanestrækning, som tidligere gik her. Den blev lukket i 1969 efter mere end 100 års drift. Det er en slags hængende have, da det meste af strækningen foregår i 10 meters højde, der hvor toget tidligere kørte. Strækningen er 4,5 km. lang.

Promenade Plantée er anlagt på en gammel jernbane i 10 meters højde.

Beliggenhed: Østlige del af Paris - Kort 4 (Punkt 35)

Observatoire de Paris (Observatoriets have)

Paris' astronomiske observatorium ligger syd for Luxembourg-haven. I en lige linje mod syd fra Luxembourg-haven udgår Avenue de l'Observatoire, som først er en aflang smal park, derefter går den over i en vej og til sidst ender den i et grønt område, hvor selve observatoriet ligger. Dette område er indhegnet og kan kun besøges på bestemte tidspunkter af dagen. Selve observatoriet stod færdigt i 1672.

Den smalle aflange park, som udgår fra Luxembourg-haven, er egentlig delt op i to haver, som hedder Jardin Robert-Cavelier-de-la-salle og Jardin Marco Polo. Sidstnævnte ligger mest sydlig. Omkring disse to haver ligger bygninger, som er en del af Paris' universitet. I den sydlige del af Jardin Marco Polo ligger fontænen Quatre-Parties-du-Monde. Her ses fire kvinder, som bærer jordkloden. Det skal symbolisere de fire verdensdele. Fontænen og haverne blev anlagt omkring 1870.

Beliggenhed: Sydlige del af Paris - Kort Stor Paris (Punkt 25)