Boulevard Saint-Germain - 2*

Boulevard Saint-Germain er "hovedgaden" i Saint-Germain-des-Prés kvarteret. Det er en temmelig lang gade, som strækker sig mere end 3 km. I den østlige del begynder den ved øen Île de la Cité, hvorefter den skærer Boulevard Saint-Michel. Midtpå boulevarden ligger kirken Saint-Germain-des-Prés og boulevarden fortsætter mod vest til Nationalforsamlingen ved Seinen.

Boulevard Saint-Germain er sammen med Boulevard Saint-Michel de to mest kendte gader på den sydlige bred. De blev anlagt af Baron Haussmann i midten af 1800-tallet, og som ved flere andre boulevarder opførtes bygninger med ensartet udseende omkring dem.

Boulevard Saint-Germain er en af de mest fornemme gader på den sydlige bred.

Efter 2. verdenskrig blev kvarteret berømt for sit intellektuelle liv, som ofte udspillede sig i kvarterets cafeer og barer. På selve Boulevard Saint-Germain ligger nogle af de kendte steder som Café de Flore, Les deux Magots og Brasserie Lipp. Sidstnævnte er også en restaurant. Priserne hører ikke til i den lave ende, hvilket mest skyldes tidligere tiders berømmelse. Alle tre cafeer ligger ved kirken Saint-Germain-des-Prés.

I den østlige del af Boulevard Saint-Germain ses der mange cafeer, restauranter, biografer, butikker og boghandlere, mens der i den vestlige del mere ses beboelsesejendomme i den dyre ende af skalaen og regeringskontorer som f.eks. forsvarsministeriet. Boulevarden er i de senere år blevet et mere mondænt sted at være, og det ses bl.a. på antallet af kendte modebutikker.

Beliggenhed: Saint-Germain-des-Prés kvarteret - Kort 4 (Punkt 68)