Avenue Montaigne - 1*

Rue Montaigne udgår fra Champs-Élysées fra omkring midten og fortsætter ned mod Seinen. Den er berømt for de mange kendte modehuse, som ligger i gaden. Sammen med nogle af dens sidegader og Rue du Fauborg Saint-Honoré ikke ret langt herfra er dette centrum for den parisiske højmode, Haute Couture.

I Rue Montaigne ses mange kendte luksusmærker, som f.eks. Dior.

Men der ligger også andre butikker i Rue Montaigne, hvoraf de fleste går under kategorien luksusbutikker. Det er f.eks.kunstgallerier, juvelerbutikker, parfumebutikker og butikker med tilbehør til tøj.

Af de kendte navne, som ses i Rue Montaigne og sidegaderne, kan nævnes Versace, Dior, Guy Laroche, Pierre Balmain, Cartier, Chanel og Thierry Mugler. Alle er kendte indenfor luksusartikler. Selvom det er "hovedgaden" for parisermoden, er det ikke sikkert, at de enkelte mærker har hovedkontor her. Chanel har f.eks. hovedkontor i en mere moderne kontorbygning i det vestlige Paris. Dior har til gengæld hovedkvarter i gaden i en flot hvid hjørnebygning.

Et luksushotel ligger også i gaden. Det er Plaza Athénée i nr. 25. De har Paris' største suite på ca. 450 kvm. Den koster knap 200.000 kr. pr. overnatning. Mesterkokken Alain Ducasse driver en restaurant på hotellet med 3 Michelin stjerner.

Théâtre des Champs-Élysées er et tidligt eksempel på byggestilen Art Déco.

I den sydlige ende i nr. 13-15 ligger Théâtre des Champs-Élysées. Teatret er bygget i 1912 og er et af de flotteste eksempler i byen på byggestilen Art Déco. Det er også et temmelig tidligt eksempel på byggestilen, som varede til omkring 1940. Skulpturerne på facaden er udført af den kendte franske billedhugger Antoine Bourdelle.

Beliggenhed: Champs-Élysées kvarteret - Kort 1 (Punkt 33)