Bourse du Commerce de Paris - 1*

Bourse du Commerce de Paris ligger tæt ved det store og delvist underjordiske indkøbscenter Les Halles (Hallerne). Den oprindelige bygning, som husede en kornbørs, blev opført i 1765. Den fik senere en kuppel af metal beklædt med kobberplader, som igen senere fik glas i stedet for. I 1889 blev bygningen erstattet med den, som ses i dag.

Bourse du Commerce de Paris ligger tæt ved det store indkøbscenter Les Halles..

Bygningen er rund med en stor hal indvendigt, som bliver oplyst fra glaskuplen. Tidligere foregik der en livlig handel, hvor der blev købt og solgt store mængder af råvarer, som f.eks. korn, kaffe, chokolade, alkohol m.m. I dag ses der ikke ret mange mennesker, da computerne har overtaget handlen, og dette foregår ikke i bygningen. I dag holder det franske handelskammer til her.

På østsiden ved siden af bygningen ses en søjle, som engang var en del af palæet Hôtel de Soissons. Den er opført af Dronning Katharina de Medici og har formentligt været brugt sammen et observatorium.

Den tidligere varebørs har en meget stor rund sal under kuplen.

På vestsiden af den tidligere varebørs ligger gaden Rue de Viarmes, som har høje herskabshuse i en halvcirkel. Det er også her, at man finder hovedindgangen til den store bygning.

Adresse: Rue de Viarmes 2 (Beauborg & Les Halles kvarteret) - Kort 3 (Punkt 48)