Rue de Rivoli - 3*

Rue de Rivoli er en kendt og lang gade i Paris. Den går parallelt med Seinen fra Marais kvarteret i øst til Concorde pladsen i vest og har en længde på ca. 3 kilometer. Gaden grænser op til flere kendte steder, som Rådhuset, museet Louvre, Palais Royal og Tuilerie-haven. I øst munder den ud i den store gade Saint-Antoine.

Rue de Rivoli set i modsat retning, denne gang mod vest.

En del af gaden blev anlagt af Kejser Napoleon d. 1., nemlig det stykke mellem Rue de Castiglione (som går op til Place Vendôme) og Place des Pyramides (hvor Louvre ender i vest). Dette stykke er på ca. en halv kilometer. Hele gaden var først færdig i midten af 1800-tallet under Kejser Napoleon d. 3.

Der er stor forskel på udseendet af de bygninger, som ligger i gaden. Mod øst i Marais er de ret uregelmæssige i deres facader, mens de ved Louvre og videre vestpå har et yderst ensartet ydre. Det er også denne vestlige del, som er mest fornem. Her ses buegange i stueetagen, som huser mange luksusbutikker og nogle luksushoteller.

Nogle af de kendte adresser i gaden er luksushotellet Meurice i nr. 228, mens tesalonen Angelina fra begyndelsen af 1900-tallet ligger i nr. 226. Overfor Louvre ligger Louvre des Antiquaires i en stor bygning, som også har buegange. Her ses omkring 250 dyre butikker med antikviteter.

Rue de Rivoli mod øst med Tuilerie-haven til højre og Louvre i baggrunden.

Navnet Rivoli kommer efter et af Napoleon d. 1.'s mest kendte militære slag, nemlig slaget ved Rivoli. Stedet ligger i Norditalien et lille stykke fra byen Verona. Her vandt Napoleon og hans franske hær i 1797 en sejr mod den østrigske hær. De kæmpede om kontrollen med Norditalien.

Beliggenhed: Tuilerie kvarteret, Beaubourg & Les Halles kvarteret og Marais kvarteret - Kort 1 (Punkt 48) - Kort 4 (Punkt 6)