Rue des Archives - 1*

Rue des Archives er en af de gamle gader i Marais kvarteret. Den går i nord-syd retning og begynder ved Rue de Rivoli ved Rådhuset i syd og ender nordpå ved parken Square du Temple. Rue des Archives blev gjort større i 1800-tallet. I dag er den smalle gade ret stille, som flere andre gader i Marais også kan være.

I Rue des Archives ses vestsiden af Hôtel Soubise med den gotiske port og de to tårne.

I Rue des Archives ligger flere seværdigheder. I nr. 22-26 ligger klosteret Cloître des Billettes. Det er det eneste bevaret kloster fra Middelalderen.

I nr. 60 ligger Hôtel Guénégaud des Brosses, som er et palæ fra midten af 1600-tallet. Det huser Musée de la Chasse et de la Nature (jagtmuseum) foruden en privat jagtklub. I nr. 40 ligger en skole, som har til huse i en af de ældste private bygninger i Paris.

Hôtel Soubise er et stort gammelt palæ, som dels huser et museum med rokoko rum samt en del af det franske nationalarkiv. Vestsiden af bygningen ligger ud til Rue des Archives, hvor der kan ses en gotisk port samt to tårne fra 1300-tallet. Det meste af palæet stammer fra starten af 1700-tallet, da det blev udvidet og ombygget, men man bibeholdte noget af det tidligere middelalderlige palæ, som altså kan ses i gaden.

Beliggenhed: Marais kvarteret - Kort 3 (Punkt 61) - Kort 4 (Punkt 13)