Moulin Rouge - 4*


Moulin Rouge (den røde mølle) ligger for foden af Montmartre bakken på den kendte og berygtet forlystelsesgade Boulevard Clichy. Før i tiden lå dette område udenfor Paris, hvor det blev brugt til at udvinde kalk. Til dette skulle bruges vindmøller, hvor der lå mere end 30 i området. I begyndelsen af 1800-tallet blev kalkminerne nedlagt, fordi de medførte at undergrunden blev mere og mere hullet, hvilket underminerede Montmartre bakken. Dermed blev mange af møllerne også revet ned.

Moulin Rouge ved foden af Montmartre bakken er en verdenskendt kabaret.

I forbindelse med en af møllerne blev der lavet en kabaret (restaurant med underholdning), som blev til den verdensberømte Moulin Rouge. Den har beholdt den røde mølle som sit vartegn, og dette vartegn er også en af de mere kendte i Paris.

Kabareten åbnede i 1889, samme år som Eiffeltårnet også blev åbnet. I Moulin Rouge kunne man se ekstravagante danseshows, som ved hjælp af dengang ny teknik gjorde, at dekorationer og dansere hurtig kunne udskiftes, således at man ikke skulle vente særlig længe på det næste sceneshow.

Moulin Rouge forbinder man altid med can-can dansen, men faktisk opstod dansen tidligere i Montparnasse kvarteret i det sydlige Paris. Det var en populær dans i Belle Epoque tiden, som tidsmæssigt gik fra slutningen af 1800-tallet frem til 1. verdenskrig. Det var en tid præget af teknologiske og økonomiske fremskridt, en opblomstring af kulturen og udbuddet af forlystelser. I det hele taget var det en tid med optimisme.

Moulin Rouge i år 1900.

Kunstneren Henri de Toulouse-Lautrec, som bl.a. malede billeder og plakater, har været med til at gøre Moulin Rouge kendt. Hans motiver var primært det farverige teater- og kabaret liv, som udspillede sig på Montmartre og Moulin Rouge. De mange billeder har været med til at give området på den tid et løssluppent, dekadent og romantisk præg.

Adresse: Boulevard de Clichy 82 (Montmartre kvarteret)- Kort Stor Paris (Punkt 6)