Palais de Tokyo - 2* & Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris - 2*

Palais de Tokyo ligger mellem Eiffeltårnet og Triumfbuen og blev opført til verdensudstillingen i 1937 sammen med det nærliggende Palais de Chaillot. Det er en stor bygning med en central terrasse omgivet af søjlegange. På hver side ligger der en stor fløj.

Bygningen er hvid og er opført i Art Déco byggestilen, som var på mode i 1920'erne og 1930'erne. Denne stilart bestod ofte af en meget moderne bygning (som også virker moderne i dag) med forskellige former for diskret udsmykning. Ofte var bygningen hvid.

Palais de Tokyo har en central terrasse med mange og store søjler.

Under opførelsen blev der taget højde for, at lysforholdene indendørs skulle være de bedst mulige. De fleste rum får da også lys ovenfra. Indvendigt ses ingen dekorationer som udsmykning.

De to fløje i bygningen huser hvert sit museum for moderne kunst. Den nordøstlige fløj huser Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris, som er byen Paris' museum for moderne kunst. Den sydvestlige fløj hedder Palais de Tokyo / Site de création contemporaine.

I Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris ses der hovedstrømninger indenfor fransk avantgarde-kunst i 1900-tallet, som f.eks. områderne kubisme, surrealisme og abstrakt kunst. Her ses værker af bl.a. Picasso og Raoul Dufys. Af sidstnævnte ses et maleri på 60 x 10 meter, som hedder "Elektricitetens ånd". Det er det største maleri i verdenen.

Palais de Tokyo / Site de création contemporaine - museet ligner arbejdslokaler.

Palais de Tokyo / Site de création contemporaine viser moderne eksperimentel kunst. Efter en fuldstændig renovering i 2012 er det nu et af Europas største steder af slagsen (22.000 m2). Lokalerne bruges primært af kunstnere, og der afprøves grænser for den kunstneriske udfoldelse. Meget af kunsten er interaktiv. Det indvendige ligner arbejdslokaler og ikke udstillingslokaler, og billetten kan købes fra en person i en campingvogn.

Adresse: Avenue du Président Wilson 11 (Chaillot kvarteret) - Kort 1 (Punkt 30)