Parc Montsouris - 2*

Parc Montsouris ligger i den sydlige del af Paris lige overfor Universitetsbyen og tæt på ringmotorvejen. Parken blev anlagt i midten af 1800-tallet under Haussmann's store ombygning af Paris. Arbejdet startede i 1868 og sluttede 10 år senere. Havearkitekten Adolphe Alphand var sat på projektet, og han havde tidligere anlagt Parc des Buttes-Chaumont i det nordøstlige Paris.

Parc Montsouris er en relativ stille park i den sydlige del af midtbyen.

Parken er anlagt på et bakket område, som tidligere fungerede som kalkbrud. Man valgte at bibeholde det bakkede landskab i parkens design. Den er 16 ha stor og designet i engelsk stil, dvs. at den ligner den vilde natur lidt. Der ses høje træer, buske og grotter, og i den nordlige ende ses en kunstig sø og et vandfald. Oprindeligt lå her jernbanespor i parken. Det gør der stadigvæk, men de er skjult bag træer og græs.

Bevoksningen i parken er meget spredt. Nogle gange er den tæt, andre gange er der frit udsyn. Flere sjældne fugle i Paris holder til i Parc Montsouris. Det drejer sig om ænder og gæs i søen. Der ses også omkring 10 skulpturer i parken, og den er i det hele taget en af de flottere parker i Paris. Der er en restaurant på den østlige side.

Spredt bevoksning er kendetegnet ved den engelske havestil, som var populær i 1800-tallet.

I den sydlige del af parken lå tidligere en kopi af et maurisk palæ fra Tunis, som hed Palais du Bardo. Det var de tunesiske statsholderes sommerbolig. Palæet blev givet til verdensudstillingen i 1867. I parken ses et tårn, som bliver brugt af Paris' meteorologiske institut til vejrberegninger.

Beliggenhed: Sydlige del af midtbyen - Kort Stor Paris (Punkt 27)