Tour Montparnasse - 1*

Tour Montparnasse er et højhus, som ligger i den sydlige del af Paris i Montparnasse kvarteret. Det har 59 etager og er 210 m. højt, hvilket gør det til et af Europas højeste huse. Selve fundamentet stikker 70 meter ned i jorden.

Tour Montparnasse er her set fra Eiffeltårnet.

Højhuset indgik i en plan fra 1958, som skulle modernisere området. En ny banegård (Montparnasse banegården) blev færdigbygget i 1969, Montparnasse højhuset blev bygget fra 1969 til 1972 og et stort indkøbscenter (Centre Commercial Maine-Montparnasse) blev færdigt i 1974. Alle de tre bygninger ligger ved siden af hinanden.

Højhuset består for en stor del af røgfarvet glas og er meget dominerende i Paris' horisont. Det har da også været genstand for megen diskussion, hvor flere mener, at denne moderne bygning ikke passer ind i Paris' fortrinsvise ældre bybillede. Mange højhuse ligger da også udenfor Paris, f.eks. i La Défense kvarteret, men her valgte man at placere det inde i midtbyen.

Fra Tour Montparnasse kan man se en stor del af Paris, f.eks. Eiffeltårnet.

Der er en fremragende udsigt øverst oppe, hvilket har gjort højhuset til en stor turistattraktion. Det tager knap et minut med elevatoren at nå 56. etage, hvorfra der er en af de bedste udsigter over Paris. På denne etage er der både en restaurant og en bar. 56. etage er dog for tiden (2013) lukket p.g.a. asbestrenovering. Tagterrassen er på 59. etage, og her kan man se næsten 50 km. væk i klart vejr.

Adresse: Avenue du Maine 33 (Montparnasse kvarteret) - Kort 2 (Punkt 29)