École Nationale Supérieure des Beaux-Arts - 1*

École Nationale Supérieure des Beaux-Arts (Den nationale skole for smuk kunst) ligger i Saint-Germain-des-Prés kvarteret lige ud til Seinen. Det er en af Frankrigs mest betydningsfulde kunstskoler. Her bliver bl.a. arkitekter og malere uddannet og de studerende kommer fra hele Frankrig og udlandet.

École Nationale Supérieure des Beaux-Arts er en betydningsfuld kunstskole.

Kunstskolen ligger i flere forskellige bygninger, som er blevet opført fra 1600-tallet til 1800-tallet. Den ene bygning er resterne af Petits-Augustin klostret, som blev opført i begyndelsen af 1600-tallet. I 1795 blev en del af klostret museum, hvor skulpturer fra Middelalderen blev vist frem. Selvom det var populært, blev det lukket et par årtier senere. Kunstskolen har en flot gård, hvor der bl.a. ses statuer og et springvand.

Skolen har en af de største samlinger af kunst i Frankrig, som bl.a. tæller ca. 2000 malerier og knap 4000 skulpturer. En del af disse er lavet af kendte franske kunstnere, som gik på skolen. Skolen er fra 1648, hvor den dog hed noget andet. Grundlæggeren var maleren Charles Le Brun, som bl.a. malede loftet i spejlsalen i det store Versailles-slot udenfor Paris.

Adresse: Rue Bonaparte 14 (St-Germain-des-Prés kvarteret) - Kort 4 (Punkt 60)