Hôtel des Monnaies et Médailles - 2* & Musée de la Monnaie - 1*

I Saint-Germain-des-Prés kvarteret ud til Seinen ligger en stor og markant bygning. Det er Hôtel des Monnaies, hvor der tidligere har været lavet mønter. Bygningen er opført i perioden 1768-1775. Den er stor og lidt bombastisk i sit udseende. Facaden er holdt i nyklassicistisk stil, som dog er relativt afdæmpet med begrænset brug af søjler, som ellers var på mode på det tidspunkt. Arkitekten bag bygningen hed Jacques Denis Antoine.

Det store Hôtel des Monnaies har tidligere slået mønter, men er nu et museum.

Indtil 1973 blev der i værkstederne i bygningen fremstillet mønter (franc), men dette blev flyttet til Bordeaux området. I dag produceres der lidt mønter, men det er samlermønter. Der produceres også medaljer, som museets besøgende kan købe. Der er også mulighed for at se de gamle møntværksteder i brug.

Noget af museet har en permanent møntudstilling, mens en anden del af museet bliver brugt til skiftende udstillinger. Der fortælles om, hvordan møntfremstillingen er foregået helt tilbage fra 300 f.Kr. til i dag. Adskillige mønter og medaljer udstilles, hvor mønterne er placeret i glasvægge, så de kan ses fra begge sider. Medaljerne stammer fra 1500-tallet og frem. Der udstilles også maskiner, malerier, tegninger, værktøj og officielle dokumenter.

Adresse: Quai de Conti 11 (St-Germain-des-Prés kvarteret) - Kort 4 (Punkt 62)