Musée Rodin - 3*

Auguste Rodin (1840-1917) var en berømt fransk billedhugger. I det store Biron palæ i Paris' midtby, hvor kunstneren selv boede i flere år, er der i dag et museum over ham. Det er et af de bedste i Paris, som dækker en enkelt kunstners arbejde.

Musée Rodin er et betydningsfulde museum over den kendte franske billedhugger.

Museet har mere end 6500 skulpturer, som deles mellem dette museum og Villa des Brillants i Meudon, 10 km. sydvest for Paris. Rodin døde her i 1917. Rodin's skulpturer af marmor og bronze kan fortrinsvis ses i Paris, mens gipsskulpturer kan ses i Meudon.

Hôtel de Biron ligger ved siden af Les Invalides komplekset, hvor Napoleon d. 1. er begravet under den store kuppel. I palæet kan to af hans mest berømte værker ses. Det er "The Kiss" i marmor fra 1888-1889, som kan ses indenfor, mens det andet "Tænkeren" kan ses ude i haven.

En anden skulptur, der står i haven, er "Borgerne fra Calais". Rodin's skulptur af franskmanden Balzac fra 1898 vakte postyr, da den viste den kendte forfatter i morgenkåbe. Først i 1939 blev den stillet op tæt ved krydset mellem boulevarderne Raspail og Montparnasse. Museet fik lavet en kopi af skulpturen, og den kan ses i haven.

Hôtel de Biron har en af de største private haver i Paris

"Helvedesporten" arbejdede Rodin på i mange år, men han gjorde den aldrig helt færdig. Den kan også ses på museet. Der udstilles også adskillige af hans mange tegninger foruden fotografier og malerier. Der er også værker af andre kunstnere, som f.eks. maleren Vincent Van Gogh.

Adresse: Rue de Varenne 77 (Les Invalides & Eiffeltårns-kvarteret) - Kort 2 (Punkt 16)