Palais de Tokyo -2* & Musée d'Art Moderne de la Ville de Paris - 3*

Palais de Tokyo ligger mellem Eiffeltårnet og Triumfbuen og huser to moderne kunstmuseer. Bygningen blev opført til verdensudstillingen i 1937 sammen med det nærliggende Palais de Chaillot. Det er en stor bygning i Art Deco byggestilen med en central terrasse omgivet af søjlegange. Desuden ses der også et stort vandbassin.

Palais de Tokyo har en central terrasse med mange og store søjler.

Bygningens centrale terrasse adskiller dens to fløje. Den østlige fløj huser det moderne kunstmuseum Musée Art Moderne de la Ville de Paris. Det åbnede i 1961 og tilhører byen Paris. Her ses hovedstrømninger indenfor fransk kunst i 1900-tallet og fremefter. Det drejer sig bl.a. om områderne kubisme, surrealisme, fauvisme og abstrakt kunst.

Her ses værker af bl.a. den spanske kunstner Pablo Picasso (1881-1973) og den franske kunstner Raoul Dufy (1877-1953). Af sidstnævnte ses et maleri på 62 x 10 meter, som hedder "Elektricitetens ånd". Det er et af verdens største malerier. Udover en fast udstilling har museet også midlertidige udstillinger.

I 2010 blev der stjålet 5 malerier på museet om natten. Tyveriet blev først opdaget om morgenen. Malerierne var lavet af 5 berømte kunstnere, bl.a. Pablo Picasso og Henri Matisse.

En udstilling på museet Palais de Tokyo / Site de création contemporaine.

Det andet moderne museum i bygningens vestfløj hedder Palais de Tokyo / Site de création contemporaine, men forkortes ofte til Palais de Tokyo (som bygningen også hedder). Det åbnede i 2002 og er meget et museum lavet på kunstnernes præmisser. De har nemlig i høj grad kunne udfolde sig på museet som de ville, og museet ligner da også et stort atelier, hvor der vises eksperimenterende kunst. Og adgangsbilletten kan købes hos en person i en campingvogn.

Adresse: Avenue du Président Wilson 11 (Chaillot kvarteret) - Kort 1 (Punkt 30)