Musée des Arts et Métiers - 3*

Musée des Arts et Métiers ligger lidt nord for Pompidou-centret på den nordlige bred. Det er et museum over industri og opfindelser. Det blev oprettet i 1794 under revolutionen og hed dengang Conservatorie National et Musée des Arts et Metiers, som betyder Konservatoriet for Kunst og Håndværk. Meningen med museet var at bevare de gamle typer af håndværk ved at udstille dem.

Musée des Arts et Métiers ligger bl.a. i den nedlagte kirke Saint-Martin-des-Champs.

Museet ligger i det gamle kloster Saint-Martin-des-Champs, hvor den tilhørende kirke fra 1200-tallet også bruges til udstillingerne. Det er et ret betydningsfuldt museum indenfor sit område, men det er også ret overset, f.eks. i forhold til det populære videnskabsmuseum i Parc Vilette i NØ Paris.

Museet viser teknologiens udvikling indenfor mange områder, f.eks transportområdet. Der udstilles og fortælles om jernbaner, biler, fly, cykler m.m. Et af de første fly, som man fløj over Kanalen med, er også udstillet her.

Musée des Arts et Métiers samling er temmelig stor, og her udstilles flere originale genstande i fuld størrelse, som f.eks. et luftfartøj fra 1897. Forskellige maskiner i mindre størrelser vises også. Alle de betydningsfulde opfindelser siden 1500-tallet er vist eller skildret med illustrationer, ligesom der også ses genopbyggede arbejdsrum, som har tilhørt kendte videnskabsfolk.

I den tidligere kirke ses der flyvemaskiner og automobiler under loftet.

Den mere moderne tid med elektronikken belyses også, hvor man kan følge udviklingen indenfor radio, tv og telekommunikation. Udstillingen omfatter også tidligere matematiske og videnskabelige instrumenter. Energiområdet med f.eks. møller og turbiner gennemgås også. Af andre udstillede områder kan nævnes radioudstyr, radar, satellitter, fotoapparater, ure, bogtrykkerkunsten og værktøj.

Adresse: Rue Réaumur 60 (Beauborg & Les Halles kvarteret) - Kort 3 (Punkt 26)