Musée Marmottan Monet - 3*

Musée Marmottan Monet er et museum, som ligger i den vestlige del af Paris ved Boulogne-skoven. Palæet, som huser museet, er fra 1800-tallet og var ejet af kunsthistorikeren Paul Marmottan. Han opbyggede en større kunstsamling, som han sammen med palæet i 1932 testamenterede til Académie des Beaux-Arts (Akademiet for smuk kunst).

Musée Marmottan Monet har en betydningsfuld samling af Monet malerier.

Herefter åbnede Musée Marmottan (Monet blev tilføjet i navnet i nyere tid) i dette palæ sammen med hans kunstsamling. Der kan bl.a. ses møbler, bronzefigurer, malerier, vægtæpper og skulpturer. Siden da har forskellige donationer gjort samlingen større.

En af de mest betydningsfulde donationer var i 1966, da den impressionistiske maler Claude Monet's søn, Michel Monet, testamenterede en hel del af hans fars malerier til Académie des Beaux-Arts, som bl.a. bestyrer dette museum. Dette resulterede i, at museet fik verdens største samling af Monet billeder.

Monet's berømte maleri "Impression, soleil levant" lagde navn til impressionismen.

Udover dette museum kan der også ses en del Monet billeder på Musée d'Orsay. Monet tilhørte kunstretningen impressionismen, og det maleri som netop lagde navn til denne retning, kan ses på museet. Det hedder "Impression - soleil levant" (det forestiller en solopgang over havnen i Le Havre i morgendisen) og er et af hans mest berømte. Dette maleri blev sammen med flere andre stjålet i 1985, men de blev fundet 5 år senere.

Der kan ses flere malerier af Monet's elskede motiv af åkanderne i hans sø i hans have samt billeder af katedralen i Rouen og Londons parlament. Monet malede ofte det samme motiv under forskellige lyspåvirkninger (solopgang, solnedgang osv.). De mange malerier af ham på museet gør også, at det er muligt at følge hans kunstneriske udvikling.

Flere af Monet's malerier med motiver af åkander kan også ses på museet.

Udover den vigtige samling af Monet malerier, kan der også ses andre udstillede kunstgenstande. I 1980 fik museet en donation fra Daniel Wildenstein, som gav sin fars samling af mere end 200 illuminerede manuskripter (bogmalerier). Tidsmæssigt var de fra perioden 1200-tallet til 1600-tallet. Der ses desuden også værker af de franske malere Pierre-Auguste Renoir (1841-1919) og Paul Gauguin (1848-1903).

Adresse: Rue Louis-Boilly 2 (vestlige del af Paris) - Kort Stor Paris (Punkt 15)