Palais de la Découverte - 2*

Palais de la Découcerte, som ligger mellem Champs-Élysées og Seinen, huser et videnskabsmuseum. Når man ser facaden, tror man umiddelbart, at det er en bygning for sig selv, men der er faktisk tale om bagsiden af den store udstillingsbygning Grand Palais. Hovedindgangen ligger ud til gaden Franklin D. Roosevelt, mens Grand Palais har hovedindgang ud til Avenue Winston Churchill. Bygningen, som huser begge dele, er opført i glas og jern, hvor facaderne er opført med sten. Her ses mange søjler, skulpturer og en storslået hovedindgang.

Palais de la Découcerte, som er en del af Grand Palais, huser et videnskabsmuseum.

Museet blev grundlagt af en fysiker og åbnede i 1937, da det skulle være klart til åbningen af verdensudstillingen i Paris det år. Siden dengang har mange mennesker besøgt museet, og en af ideerne bag åbningen var netop også at gøre videnskaben populær blandt folk. Udover funktionen som museum huser bygningen også højere videnskabelige uddannelser.

Museets besøgende lærer om videnskaben indenfor mange forskellige områder som f.eks. fysik, matematik, biologi, kemi og astronomi. Forskningen og udviklingen indenfor disse områder udstilles, og for at give de besøgende en bedre forståelse for tingene, kan man selv være med i videnskabelige eksperimenter. Der vises også film om de forskellige emner. I museet kan et planetarium desuden besøges, hvor man kan lære om stjernerne og planeterne i vores solsystem.

Adresse: Avenue Franklin D. Roosevelt (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 35)