Musée Bourdelle - 2*

Musée Bourdelle ligger i Montparnasse kvarteret tæt ved højhuset Tour Montparnasse. Antoine Bourdelle (1861-1929) var elev hos den kendte billedhugger Auguste Rodin og blev selv en af de mest kendte billedhuggere i Frankrig. Museet, som udstiller hans værker, ligger i det hus, hvor han havde sit atelier. Her boede og arbejdede han fra 1884 til han døde i 1929. Hans vigtigste værker blev lavet i dette atelier, og han var en meget produktiv kunstner.

Musée Bourdelle viser skulpturer af den kendte billedhugger både indenfor og udenfor.

Bourdelle bevægede sig væk fra sin lærer Rodin's indflydelse og udviklede sin egen skulpturkunst. Hans skulpturer var typisk større og grovere med mere dristige linjeføringer. De var også kendetegnet ved stor muskelstyrke.

Efter Antoine Bourdelle's død forærede hans enke og datter huset og grunden til byen Paris foruden en del af hans værker.

Denne samling blev grundlaget for Musée Bourdelle, som åbnede i 1949. Museet blev senere udvidet med tilbygninger. I den flotte tilhørende have kan nogle af hans største værker ses.

Museet viser mange af Bourdelle's værker. Der er knap 1000 skulpturer og gipsafstøbninger, hvor der bl.a. ses skulpturen "Herakles som Bueskytte". Den er en af hans mest kendte og er fra omkring 1910. Der ses også flere originale gipsafstøbninger til hans store skulpturer, som skulle stå på offentlige steder, som f.eks. udsmykningen på Champs-Élysées teatret.

Museet udstiller også malerier og tegninger foruden Bourdelle's private kunstsamling. Han lavede også portrætbuser, bl.a. af hans læremester Rodin. Bag stuen i huset ses et gammelt træværksted. Gaden museet ligger i, er desuden opkaldt efter den berømte billedhugger.

Adresse: Rue Antoine Bourdelle 16 (Montparnasse kvarteret) - Kort 2 (Punkt 26)