Palais Galliera - 1* & Musée de la Mode de la Ville de Paris - 2*

Palais Galliera ligger i Chaillot kvarteret tæt ved Palais des Chaillot. Palæet huser et museum, som udstiller modens udvikling fra 1700-tallet til i dag. Bygningen er opført i 1880'erne af hertuginden af Galliera, som var gift med en rig italiensk finansmand. Hun ville give jorden, palæet og en del sin kunstsamling til den franske stat, så de kunne lave et museum her.

Palais Galliéra, tæt ved Paris' modecentrum, huser et museum viet til modens udvikling

Men hertuginden blev vred over en lov, som den franske stat vedtog, så hun gav sin kunstsamling til byen Genova i Italien i stedet for. Tilbage stod bygningen, som manglede den kunst, den var bygget til. En bygning som blev opført i italiensk renæssancestil.

Bygningen har været brugt til mange forskellige ting, men siden 1977 har Musée de la Mode de la Ville de Paris holdt til her. Museet viser modens udvikling og har en ret omfattende samling af tøj, som bl.a. tæller mere end 10.000 hele tøjsæt foruden ca. 70.000 genstande, som alle har noget med mode og tøj at gøre. Kendte personer har givet tøj til museet og modeskabere har doneret deres kreationer.

Selve museet ligger da også tæt på modeverdenens centrum, som er den nærliggende Avenue Montaigne og dens sidegader. Foruden de mange tøjsæt, specielt damekjoler, ses der også mange modebilleder. Museet ligger i forbindelse med en park.

Adresse: Avenue Pierre 1er de Serbie 10 (Chaillot kvarteret) - Kort 1 (Punkt 29)