Musée des Egouts de Paris - 2*

Les Egouts betyder på dansk kloakkerne. Musée des Egouts de Paris er et lidt anderledes museum, som viser hvordan Paris' kloaksystem fungerer. Det ligger på den sydlige bred ud til Seinen ved broen Pont de l'Alma. I museet fortælles der om Paris' store kloaksystem, og hvordan byen renser spildevandet. Man kan se tidligere brugte maskiner foruden maskiner fra i dag. Film om emnet vises, ligesom man kan blive vist rundt i nogle af kloakrørene.

På billede ses en dukke forklædt som kloakarbejder.

Museet lukkes hvis vandstanden i Seinen er for høj, når det f.eks har regnet kraftigt. Alle spildevandsrørene har sammenlagt en længde på mere end 2000 km, og de følger til en vis grad vejsystemet. I dag føres spildevandet til rensning udenfor byen.

Størstedelen af kloaksystemet blev anlagt i midten af 1800-tallet under Baron Haussmann's store byfornyelsesprojekt. Det skete sammen med ingeniøren Eugéne Belgrand. Det kæmpestore projekt var et vigtigt arbejde, selvom det ikke var et så synligt arbejde.

Før i tiden kunne man sejle rundt i kloakkerne, men det blev på et tidspunkt stoppet. Det er lidt koldt på museet, da det ligger under jorden.

Adresse: Pont de l'Alma ved Quai d'Orsay 93, Place de la Resistance (Les Invalides & Eiffeltårns-kvarteret)