Petit Palais & Musée du Petit Palais - 2*

Petit Palais ligger på Avenue Winston Churchill, som går fra Champs-Élysées ned til Seinen og den flotte bro Pont Alexandre III. Bygningen blev sammen med Grand Palais, som ligger lige overfor, opført til verdensudstillingen i 1900.

Petit Palais, som er opført til verdensudstillingen i 1900, har en imponerende indgang.

Det var egentlig meningen, at begge palæer skulle rives ned efter udstillingen, som man tidligere havde gjort til verdensudstillinger, selv med store bygninger. Men de fik lov til at blive stående. Petit Palais huser et museum, som hedder Musée du Petit Palais.

Bygningen er firkantet, men da forsiden er noget bredere end bagsiden, så har den flotte gård i midten form som en halvcirkel. Der ses meget udsmykning på bygningen, som f.eks. mange søjler på facaderne, skulpturer, balustrader, vaser og smedejernsbalkoner. Der er 5 kupler på taget, hvor den største er over hovedindgangen.

Hovedindgangen er imponerende med en trappe, som fører op til en forgyldt gitterport. Over den er der kunstnerisk udsmykkede buer, som strækker sig ud i forskellige lag. Indgangen er desuden udsmykket med flere skulpturgrupper.

Petit Palais bruges til to ting. Den ene er de skiftende kunstudstillinger. Den anden er den faste kunstudstilling, som hedder Musée de Petit Palais. Her ses forskellige kunstsamlinger, som er blevet doneret til museet i tidens løb.

Petit Palais har både en fast samt skiftende kunstudstillinger.

Der kan bl.a. ses byen Paris' samling af malerier fra 1800-tallet af f.eks. den romantiske maler Delacroix og impressionisterne. En anden samling er Dutuit-samlingen, som brødrerne Dutuit overdrog museet i begyndelsen af 1900-tallet. Den består af malerier, tegninger, porcelæn m.m. En tredje samling er Tuck-samlingen, som bl.a. består af møbler fra 1700-tallet.

Adresse: Avenue Winston Churchill (Champs-Élysées kvarteret) - Kort 1 (Punkt 38)