Musée de l'Homme - 2*

Musée de l'Homme fra 1937 ligger i Palais de Chaillot overfor Eiffeltårnet og handler om menneskeheden. Tidligere hed det etnografisk museum, som blev oprettet i 1878. Museet fortæller bl.a. om, hvordan mennesket har udviklet sig gennem tiden (antropologi), og der vises arkæologiske fund af skeletter og kranier. Et andet område er etnografi, som handler om folkeslags kulturer. Der vises samlinger af folkedragter, skulpturer, redskaber, smykker, våben m.m. fra flere forskellige verdensdele.

Musée de l'Homme fortæller om, hvordan mennesket har udviklet sig gennem tiden.

Fra den arktiske region, hvor Grønland hører til, udstilles bl.a. eskimoredskaber. Den afrikanske samling er stor med bl.a. tegninger fra forhistorisk tid og afrikansk kunst. Der fortælles også om den sydamerikanske mayakultur. Desuden vises der en del om indianernes liv.

Museet har også en stor samling masker fra forskellige kulturer. Et andet område er musik, hvor museet udstiller hundredvis af musikinstrumenter fra hele verdenen fra forhistorisk tid til i dag. Af andre udstillede ting kan nævnes et stort stenhoved fra Påskeøerne. Og en afdeling med antropologi sammenligner jordens befolkning.

Adresse: Palais de Chaillot (Chaillot kvarteret) - Kort 1 (Punkt 58)