Musée Grévin - 1*

Musée Grévin ligger i Opera kvarteret på Boulevard Montmartre ved siden af arkaden Passage Jouffroy (udgangen er i passagen). Det er Frankrigs svar på Madame Tussaud (vokskabinet) i London. En journalist ved navn Athur Meyer fik en ide til at lave kendte folk som voksfigurer. Han fik hjælp af Alfred Grévin, som bl.a. var karikaturtegner. Vokskabinettet åbnede i juni 1882 og blev meget populært. En af grundene var, at dengang havde man kun få muligheder for at se fotografier og billeder af de kendte.

Hovedindgangen til Musée Grévin.

Det var et af verdens første vokskabinetter, men allerede i 1700-tallet havde man lavet voksfigurer. Siden dets åbning har der været udstillet omkring 2000 voksfigurer. I 2001 fik museet en større renovering.

På museet udstilles der voksfigurer af personer indenfor mange forskellige kategorier, som f.eks. sportsfolk, politikere, film- og popstjerner foruden andre kunstnere. Både nulevende og historiske personer kan ses. Det er ikke kun figurer af personer, der ses, men der er også genskabt store historiske begivenheder fra den franske historie. Med til museet hører også et spejlkabinet og et teater. Tidligere havde museet en afdeling i Les Halles, men den lukkede.

Der er udstillet voksfigurer af Elvis Presley, Marilyn Monroe, Albert Einstein, Zinedine Zidane, Napoleon, forskellige franske konger og mange flere.

Adresse: Boulevard Montmartre 10 (Opera kvarteret) - Kort 3 (Punkt 16)