Val-de-Grâce - 3*

Val-de-Grâce ligger i den sydlige del af midtbyen tæt ved den sydlige ende af Luxembourg-haven og også tæt ved Paris' observatorium. Kirken er bygget i taknemmelighed over at Ludvig d. 13's hustru, Anne af Østrig, havde født en søn. Det var i 1638 og sønnen var den senere Ludvig d. 14. Byggearbejdet startede i 1645 og varede 22 år frem. Den blev dog først indviet i 1710.

Val-De-Grâce er en meget flot kirke i Paris.

Francois Mansart var arkitekten bag Val De Grâce kirken, som dog senere blev udskiftet. Kirken ligger ved klosteret af samme navn. Den er elegant og rigt udsmykket, og regnes for en af de flotteste kirker i Frankrig. I det tidligere kloster ligger der nu et militærhospital og en medicinsk skole.

Kirken's kuppel er temmelig stor og inspireret af kuplen på Peterskirken i Rom og kuplen på Sorbonne-bygningen, som huser 4 af Paris' universiteter. Selve hovedbygningen er også inspireret af en bygning i Rom, nemlig Gesú-kirken. Facaden er bl.a. udsmykket med flere søjler og gavltrekanter og kuplen er udsmykket med mange figurer.

Val-de-Grâce's store flotte kuppel set indefra.

Indvendigt er Val-de-Grâce en blanding af barokstil og klassisk stil. På indersiden af kuppelen ses en meget stor fresko, og omkring alteret ses 6 store snoede marmorsøjler. Inspirationen til søjlerne kommer også fra Peterskirken.

Adresse: Val-de-Grâce (Sydøstlige del af midtbyen) - Kort 4 (Punkt 105)